Last Resistance - Annemijn Rijk/Body of Art

  do 10 maart

  Last Resistance

  Annemijn Rijk/Body of Art

  Last Resistance is een duet tussen het lichaam van een jonge man en de stem van de berichten die hij steeds weer opnieuw afspeelt. Zijn vastklampen aan dat wat hij nog heeft, is als een wanhopige poging van de stem te horen hoe hij nu verder moet. Last Resistance ontvouwt zich als een koortsdroom. De broze ledematen van danser Blazej Jasinski kroppen op, verzamelen spanning en grijpen gretig in elkaar, op zoek naar controle. Om vervolgens op de meest onmogelijke momenten rond te zwaaien op zoek naar hoop en verlossing, naar ruimte, naar lucht of verlichting.

  “Nobody really tells you this, but sometimes, the healing hurts more than the wound. Yet I want you to know darling, that a healed person can love you to death and never speak to you again. I need you to understand that.”
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Concept, tekst & choreografie
  Annemijn Rijk
  Dans
  Blazej Jasinski
  Stem
  Tessa Stephenson
  Tekst editor
  Anna van der Kruis
  Muziek
  Aura Bouw
  Techniek
  Bo van Vliet
  Productie
  Makershuis Tilburg, Chassé Theater Breda
  Vormgeving
  Loes Verstappen
  Locatie
  Grote Zaal
  last_resistance_annemijn_rijk
  Blazej Jansink

  Body of Art is een platform en meerjarenproject van choreografe Annemijn Rijk. Tien thema’s, afkomstig uit het boek Body of Art, bieden ieder een context en richtlijn waar vanuit onderzoek wordt gedaan naar de verhalen die in onze lichamen schuil gaan. Body of Art toont hoe wij vandaag de dag ons mens-zijn via ons lichaam ervaren.

  Last Resistance komt voort uit het tweede thema: The Absent Body.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ