Kiraly - Joeri Dubbe / Korzo producties

wo 22 november 2017

Kiraly

Joeri Dubbe / Korzo producties

Gefascineerd door de vraag hoe ver de wetenschap kan gaan om via kunstmatige intelligentie een mens te imiteren, brengt choreograaf Joeri Dubbe twee entiteiten samen in een ruimte. Wie is er menselijker? De mens of de cyborg? Met zijn favoriete danseressen Carolina Mancusco en Sarah Murphy creëert Joeri een fascinerend duet over de niet meer te stoppen opmars van de technologie. Groei je mee of keer je terug naar de natuur? Kiraly is een intrigerend duel tussen de natuur en de technologische ontwikkelingen; tussen de evolutie en de devolutie van de mens.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
choreografie
Joeri Dubbe
dans
Carolina Mancusco, Sarah Murphy
muziek
Antonin Comestaz, Björk

Joeri Dubbe is een van de grote choreografische talenten van Korzo en Nederlands Dans Theater. Hij maakte daar diverse voorstellingen, zoals Prospect Future (2009), Chrono (2012), Solaris (2014), Kitsune (2014) en Infant (2015). De laatste twee voorstelling waren ook bij Kikker te zien onder de noemer van Korzo dansproducties. Joeri Dubbe heeft sinds 2011 diverse prijzen op zijn naam staan; de Prijs van de Nederlandse Dansdagen waarmee hij de dansinstallatie Point Cloud maakte, de BNG Prijs voor Nieuwe Theatermakers en de Scapino Productieprijs waarmee hij een nieuw stuk maakt voor TWOOLS 17 (zomer 2015) van Scapino Ballet Rotterdam. In 2016 won hij samen met danseres Sarah Murphy driemaal de eerste prijs met Infant tijdens de Internationales Solo-Tanz-Theater Festival Stuttgart. Sarah werd voor deze solo ook genomineerd voor een Zwaan ‘meest indrukwekkende dansprestatie’. Momenteel is Joeri zijn eigen gezelschap ‘Joeri Dubbe Choreography’ aan het oprichten.
Korzo producties is één van Nederlands grootste dansproducenten voor jonge en toonaangevende choreografen. Al 30 jaar is het een naam die verbonden is aan de nieuwste generatie dansmakers en aan initiatieven die de Nederlandse dans van een nieuwe impuls voorzien. De producties van Korzo duiken dan ook regelmatig op bij Theater Kikker.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ