Krachtvoer – dinervoorstelling - Yorke Mulder-Bhangoo

  do 16 t/m za 18 december

  Krachtvoer – dinervoorstelling

  Yorke Mulder-Bhangoo

  Deze voorstelling is verplaatst. Had je tickets voor een eerdere datum, dan ontvang je van ons bericht per mail.

  Heb je wel eens eikeltjes gegeten? Of snijmais? Lijnzaad? Kalk?! Een ontbijtje met… biggenmuesli? De dieren die om ons heen leven smullen van al deze zaken, een culinaire wereld die ons onbekend is. Veevoer is de gastronomie suprême, een diner bereid met de voedende bron waar ons eten vandaan komt!

  Theatermaker en acteur Yorke Mulder-Bhangoo neemt je mee op culinaire reis langs het veevoer. Met de mooie ingrediënten die wij aan onze dieren geven bereidt hij voor jou de meest wonderbaarlijke gangen, gerechten waarvan je niet eens wist dat het mogelijk was om er zo van te kunnen genieten. Je geniet van het eten maar ook van de verhalen rondom de gangen. En zo kom je er misschien wel achter dat het toch niet nodig is om de kip op te eten als je zelf de kip kunt worden.

  Er leven meer dan 105 miljoen kippen, 12 miljoen varkens en 3,8 miljoen vleeskoeien in Nederland. Wat eten deze dieren en wat kunnen we daarvan leren? Eten wij niet indirect het eten dat zij eten? En wat doet dat eigenlijk met ons? Worden wij misschien wel de kip als we hun kippenvoer opeten?
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Yorke Mulder-Bhangoo & Tommy Ventevogel
  Locatie
  Kleine Zaal
  krachtvoer
  Daantje Bons

  Yorke Mulder-Bhangoo, is na zijn afstuderen van de toneelschool in Utrecht gaan spelen bij onder andere de Toneelmakerij, Truus Bronkhorst, George & Eran producties, Tijdelijke Samenscholing, Het Nationale Theater en ’t Barre land. Naast zijn werkzaamheden als acteur heeft hij ook verschillende voorstellingen gemaakt die speelden op het CTF, Over Het IJ-festival en de Parade. De voorstellingen die hij maakt gaan altijd over ‘ik en de maatschappij.’ Hoe verhouden we ons tot de schijnbaar abstracte gegevens van onze wereld.

  Tommy Ventevogel is schrijver voor theater, film, televisie, games, graphic novel en nieuwe media. Hij schrijft en maakt theater dat via vervreemding verheldert. Door sommigen omschreven als “rauw absurdisme”. De teksten hebben vaak een expressionistische kern, een transmediale vorm en een low culture pulp-look. Zijn teksten werden onder andere gespeeld door het Ro Theater, MC Theater, Club Gewalt en Theatercollectief Macabre. Ook speelde hij in/op Roodkapje ROT(T)TERDAM, Theaterfestival de Parade, Over Het IJ-Festival, Oerol en vele andere plekken.

  • >

   De Bastaard - Rashif El Kaoui, Ahmet Polat en Michelle Samba / Het Zuidelijk Toneel

   theater

   De Bastaard - Rashif El Kaoui, Ahmet Polat en Michelle Samba / Het Zuidelijk Toneel

   theater

  • theatergroep-aluin
   >

   Terug uit Troje Tweeluik - Theatergroep Aluin

   theater

   Terug uit Troje Tweeluik - Theatergroep Aluin

   theater

  • kikker_stelt_voor_de_Stoelen
   >

   Kikker Stelt Voor: De Stoelen - Jessie L'Herminez / Toneelschuur Producties

   theater

   Kikker Stelt Voor: De Stoelen - Jessie L'Herminez / Toneelschuur Producties

   theater

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ