Kraak - Kassett

di 17 april 2018

Kraak

Kassett

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Kassett? Bekijk hier alle voorstellingen van Kassett
Talloze mysteries en verborgen werelden gaan schuil achter de fascinerende wereld van geheimtaal. Van stoere jochies op het schoolplein tot wereldleiders, iedereen kan heimelijk genieten van het avontuur. Het beruchte Voynich- manuscript is de heilige graal van de cryptografie: dit vreemde boek uit de 15e eeuw met bizarre tekeningen en onbegrijpelijk tekens doet hedendaagse wetenschappers nog steeds in het duister tasten. Muziektheatercollectief Kassett doet in Kraak een verwoede poging het Voynich-manuscript te ontraadselen en de code te kraken. Met muziek en filosofie als sleutels onderzoekt Kraak wat de invloed van taal kan zijn op ons wereldbeeld.

EXTRA op wo: nagesprek met Kassetts huisfilosoof Gerko Tempelman
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
zang, spel en compositie
Oukje den Hollander
muziek en compositie
Marijn Korff de Gidts e.a.
spel
Michaël Bloos
tekst en regie
Frank Siera
filosofisch advies
Gerko Tempelman
geluidsontwerp
Bart Schatteleijn
Locatie
Kleine Zaal

Kassett is het muziektheatercollectief van zangeres en actrice Oukje den Hollander, schrijver en regisseur Frank Siera en productieleidster Selma Hanzon. Kassett is een liefhebber van het denken. Kassett gebruikt taal en muziek als middel om het denken te bereiken, te bejubelen en te bewerkstelligen. Kassett is in de periode 2017 – 2019 Nieuwe Maker bij de Veenfabriek, met dank aan het Fonds Podiumkunsten.

Den Hollander zingt mooi en componeerde de muziek met Marijn Korff de Gidts en Lucas Kramer, die live spelen. Soms klinken de middeleeuwen door in de muziek. Het is erg te hopen dat de ingenieuze muziekmachinerie nog vaker te zien is.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ