Korreltjie Kantel - Luna Paige

  zo 27 oktober

  Korreltjie Kantel

  Luna Paige

  De prachtige muziek- en toneelvoorstelling Korreltjie Kantel vertelt het verhaal van de tragische, intense en verboden liefde tussen twee iconische Zuid-Afrikaanse schrijvers: Ingrid Jonker en André Brink.

  Voor dit bijzondere project zijn drie heel uiteenlopende songwriters bij elkaar gekomen om samen Ingrid Jonkers poëzie te interpreteren en te toonzetten. De gedichten worden afgewisseld met dramatische en muzikale interpretaties van de liefdesbrieven tussen Brink en Jonker, die in 2016 ook in Nederlandse vertaling werden gepubliceerd onder de titel Vlam in de sneeuw. Daarnaast is de tekst geïnspireerd op Brinks eerste onthullingen over Jonker in zijn autobiografie Tweesprong (2009).

  De rollen van Ingrid Jonker en André Brink worden gespeeld door de bekende Zuid-Afrikaanse acteurs Wessel Pretorius en Christine Truter. Zij slagen erin het publiek te betoveren met hun passievolle spel. Luna Paige, Nick Turner en Jamie Jupiter verzorgen niet alleen de muzikale omlijsting, maar brengen ook hun eigen muzikale interpretaties van Jonkers gedichten. Hun eclectische stijl doet denken aan wereldmuziek – een combinatie van Westerse, Afrikaanse en typisch Kaapse klanken.

  Korreltjie Kantel is een aangrijpend en intiem portret van verlangen, verboden liefde, verwoesting en onvoorwaardelijke overgave aan de hartstocht.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Acteurs
  Wessel Pretorius en Christine Truter
  Muzikanten
  Luna Paige, Nick Turner en Jamie Jupiter
  Locatie
  Grote Zaal
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ