Komt u nader - Liedfs

wo 28 april 2021

Komt u nader

Liedfs

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Liedfs? Bekijk hier alle voorstellingen van Liedfs
Door de verlening van de lockdown kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Heb je tickets, dan ontvang je van ons bericht.

er staat een vrouw op het plein
die haar armen spreidt
de mensen op het plein vragen zich af
of ze haar vast moeten pakken
of dat ze juist een grens vormt
tot hier en niet verder

Komt u nader is een theatrale eenmansinstallatie die vragen stelt over hoe mensen elkaar naderkomen. Wat is er nodig voor nabijheid? Is nabijheid altijd lichamelijk? En wat doe je als je naar nabijheid verlangt, maar naderkomen niet kan of lukt?

Bekijk onderstaand filmpje over de eenmansinstallatie Komt u nader.

 
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
Concept, tekst en stem
Annelies van Wijk
Concept en scenografie
Marcel Kranendonk
Licht en techniek
Paulus van Venrooij
Muziek en geluid
Thomas Bosveld
Film- en flyerbeeld
Tiemen van Dijk
Mede mogelijk gemaakt door
Theater van de Stad, Gemeente Utrecht, Het Makersfonds en Willow Hifi
Locatie
Kleine Zaal

Annelies van Wijk rondde in 2016 de opleiding Theatre and Education af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Aansluitend volgde ze lessen aan de opleiding Writing for Performance, tevens HKU. Hierna stapte ze in een divers werkveld waarin ze schrijven, podcasts maken en het maken van interventies en installaties met elkaar combineert. Ze maakte o.a. werk voor de Nationale Jongerenherdenking, theatergezelschap Vloeken in de Kerk, schreef de toneelvoorstelling Hosseini en werd redacteur bij Hard//hoofd. Ook geeft ze les en begeleidt ze studenten o.a. bij Theaterschool Utrecht, Buitenkunst en HKU.

Marcel studeerde in 2016 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, richting Theatre Design. Na een stage als assistent-scenograaf en productieassistent werkte Marcel als scenograaf voor theatergroep De Gemeenschap, OTA| Opera Theater Amsterdam en George & Eran producties. Daarnaast is hij sinds 2019 de vaste productieleider van theatergroep De Gemeenschap en leidde hij een locatieproductie van theatergezelschap Dood Paard. In zijn werk zoekt Marcel naar abstracte vertalingen van gebeurtenissen of objecten die hij  tot een essentie probeert terug te brengen.

installatie_theater_kikker
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ