Kikker X Het Huis Utrecht: FOREST - Emke Idema

vr 02 t/m za 03 april

Kikker X Het Huis Utrecht: FOREST

Emke Idema

Deze voorstelling is verplaatst. Had je tickets voor een datum in januari, dan ontvang je hierover van Het Huis Utrecht bericht.

Deze voorstelling vindt plaats in Het Huis Utrecht

Een levensgroot gezelschapsspel voor volwassenen

Je staat op de drempel van het tijdperk van de boom, het Dendroceen. Achter je ligt een wereld zoals je die kent. Voor je ligt een wereld met een andere samenhang. Om in het Dendroceen te komen, hoef je alleen maar bereid te zijn. Je kunt jezelf en je opvattingen uit de oude wereld niet zomaar achterlaten. Wat je wel kunt achterlaten is de angst om dat te doen.

FOREST is een gezelschapsspel en een hoorspel in één. Het neemt je mee naar een andere wereld, waarin klassieke verhoudingen tussen mens en natuur worden opgeschud.

Na de Ommekeer, een historische gebeurtenis in de geschiedenis, is de boom wereldwijd heilig verklaard, en het kappen, of zelfs beschadigen van bomen, is moord geworden. De wereld zal snel verbossen en dat heeft grote gevolgen voor onze manier van leven. Met kaarten, spelregels en geluidsfragmenten op zak, en negen medespelers aan je zij, begeef je je in het spel. Lukt het jou en je medespelers een nieuwe wereldorde te bouwen?

Praktisch:
FOREST speel je met 1,5 meter afstand tot elkaar en duurt +/- 2 uur. Je speelt het met min. 8 en max. 10 mensen per spel en is leuk voor iedereen vanaf 17 jaar. Mocht je onverhoopt niet kunnen, laat dit dan tijdig weten. Bij te weinig deelnemers kan het spel niet doorgaan.
terug <

tickets >
data & tijden
voorstellingsinformatie
Concept en tekst
Emke Idema
Productie
Stichting Stranger i.s.m. Heelal BV
Dramaturgie
Guido Jansen, Hella Godee
Geluidsvormgeving
Arnoud Traa
Vormgeving spel
Judith Hofland
Locatie
Het Huis Utrecht
forest_voorstelling
Judith Hofland

Emke Idema (Nederland,1980) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de RuG, performance aan de Toneelacademie Maastricht en rondde de postdoctorale theateropleiding DasArts af. Emke maakt theaterwerken die fungeren als platform, ideeënspeeltuin of maatschappelijk laboratorium voor het publiek. Haar werken bevinden zich op het snijvlak van theater, beeldende kunst, sociologie en gaming. Ze maakte eerder onder andere STRANGER (2012) en RULE (2014) en this can’t happen die allen te zien waren in Theater Kikker en enthousiast werden onthaald door publiek en pers.

Het Huis Utrecht x Theater Kikker
In tijden van afstand verbinden Het Huis Utrecht en Theater Kikker zich juist. Waarom? Omdat we graag samenwerken en 1+1 méér is dan twee. Het Huis Utrecht en Theater Kikker hebben gemeen dat ze ruimte en podium bieden aan talent, experiment en onderzoek. Een mooie match en samenwerking die past bij onze gezamenlijke missie. In 2021 gaan Het Huis Utrecht en Theater Kikker een aantal projecten coprogrammeren die de grenzen van theater oprekken. Nieuwe vormen en disciplines voorbij het traditionele theater en een spannend nieuw en onontgonnen gebied.

 • dox
  >

  Recht - Timothy de Gilde/DOX

  theater

  Recht - Timothy de Gilde/DOX

  theater

 • mot
  >

  MOT - De Dansers ism De Theatertroep

  dans  theater

  MOT - De Dansers ism De Theatertroep

  dans  theater

 • voorstelling_de_profundis
  >

  De Profundis | Uit de diepte roep ik - Charli Chung / Frascati Producties / Toneelgroep Oostpool

  theater

  De Profundis | Uit de diepte roep ik - Charli Chung / Frascati Producties / Toneelgroep Oostpool

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ