Kikker op locatie: Feminale - Krisztina de Châtel & Astrid Boons

zo 28 februari

Kikker op locatie: Feminale

Krisztina de Châtel & Astrid Boons

Deze voorstelling vindt plaats in Stadsschouwburg Utrecht.

Feminale nodigt je uit de wereld van vrouwen te betreden via een choreografisch tweeluik van Krisztina de Châtel en Astrid Boons. Centraal staat de universele strijd voor emancipatie en de erkenning van de kracht van vrouwen.

Met het gloednieuwe Scala kiest Krisztina de Châtel voor de context van het wereldtoneel waar oorlog, polarisatie en geweld diep ingrijpen in het lot en leven van vrouwen. De Châtel daagt haar danseressen uit om op een metershoge, draaiende trap te strijden voor hun evenwicht. In repetitieve patronen bewegen de vijf danseressen over de treden, op zoek naar zekerheid en rust die de kolkende wereld niet biedt.

In haar nieuwe choreografie Arise toont Astrid Boons ons het persoonlijke perspectief waarbij de aan vrouwen opgelegde sociale en maatschappelijke verwachtingen bepalen welke ambities passend zijn. Drie danseressen strijden met fysiek dwingende kaders. Kaders die uit niet meer bestaan dan licht. Intuïtief en zoekend vloeien en stollen de lichamen in de ruimte, tot ze langzaam hun kracht en fragiliteit onthullen.

De Châtel vroeg conceptueel grootmeester Theun Mosk voor de scenografie voor Scala. Verder werken het jonge designtalent Min Li (kostuums) en ervaren lichtontwerper Bernie van Velzen mee aan Feminale.
terug <

tickets >
data & tijden
voorstellingsinformatie
Choreografie
Krisztina de Châtel, Astrid Boons
Compositie
J.S. Bach en Han Otten (Scala), Miguelángel Clerc Parada (Arise)
Scenografie
Theun Mosk (Scala)
Ontwerp en realisatie sculptuur
De Châtel en Marq Claessens (Scala)
Lichtontwerp
Bernie van Velzen i.s.m. Theun Mosk
Kostuumontwerp
Min Li
Dans
Marina Bilterijst, Gilda Federica Cesario, Alina Fejzo, Martina Orlandi, Karolina Szymura en Alice Gioria
Producenten
De Châtel sur Place in coproductie met Korzo producties
Foto’s
Elsa Paternotte (sculptuur De Châtel), Robert Benschop (Vestige, Boons)
Locatie
SSBU
Krisztina_de_chatel
Elsa Paternotte

Astrid Boons is een belangrijk talent in de danswereld. Ze was eerder bij Theater Kikker te zien met haar voorstelling Fields die ze maakte onder de vleugels van Korzo Producties. Krisztina de Châtel is al decennia de grande dame van de Nederlandse moderne dans én ondersteunde al vele talenten. Met deze samenwerking geeft zij opnieuw een impuls aan de ontwikkeling van de moderne dans in Nederland.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ