Kikker Kiest: Zohre, een Afghaans Nederlandse soap - Marjolijn van Heemstra

do 01 januari

Kikker Kiest: Zohre, een Afghaans Nederlandse soap

Marjolijn van Heemstra

Kikker Kiest Zohre, een Afghaans Nederlandse soap omdat Marjolijn een moreel vraagstuk opwerpt, voorbij elk sentiment of al te grote woorden.

Ze zitten er nogal ongemakkelijk bij, daar hoog boven de toneelvloer op een smalle richel, theatermaakster Marjolijn van Heemstra en Zohre Norouzi, vluchtelinge uit Afghanistan. De een wil dolgraag goed doen en helpen, de ander staat te popelen om ons land en de mores die er heersen te begrijpen. Maar alle goede bedoelingen ten spijt blijkt dat helpen en dat begrijpen nog knap lastig. Want is hulp wel hulp? En is hulp pas hulp, wanneer die ontdaan is van ieder eigenbelang? En dat land van ons, is dat überhaupt wel te begrijpen door iemand van zo ver weg?

Samen met Zohre maakte Marjolijn een persoonlijk en goudeerlijk, soms ook ontluisterend onderzoek naar al deze vragen. Door alle barrières van onbegrip heen dromen ze samen van een mooi einde aan die ene, allereerste Afghaanse soapserie die daar ooit zo plots van de buis werd gehaald.
EXTRA: Kikker Kletst met Zohre
Na afloop van de voorstelling gaan Harm Lambers en Jolie Vreeburg in gesprek met Zohre Norouzi over haar ontdekkingstocht in Nederland.


terug <

voorstellingsinformatie
Website
Tekst, spel
Marjolijn van Heemstra
Spel
Zohre Norouzi
Eindregie
Erik Whien
Dramaturgie
Liet Lenshoek
Muziek
Roald van Oosten
Vormgeving
Wikke van Houwelingen en Marloes van den Hoek

In Kikker Kiest halen we in iets meer dan tien dagen acht voorstellingen terug die we zelf heel graag nog eens willen zien, uit het vorige seizoen of soms van nog langer geleden. Omdat ze prachtig zijn, betekenisrijk of gewoon ook: plezierig. Die voorstellingen delen we graag (opnieuw of voor het eerst) met jou en vieren we – inmiddels al voor de vijfde keer – de variëteit van het theater!

Belangwekkend pamflettheater

NRC -

Schurend en ontroerend

 • kompagnie kistemaker
  >

  Missie Márquez - Op weg naar het einde (delen 10,11 en 12) - Kompagnie Kistemaker

  theater

  Missie Márquez - Op weg naar het einde (delen 10,11 en 12) - Kompagnie Kistemaker

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ