Kikker kiest: Vergeetstuk - Tom Struyf

di 20 september 2016

Kikker kiest: Vergeetstuk

Tom Struyf

Ons geheugen werkt bedrieglijk. Dat blijkt eens te meer, wanneer acteur Tom Struyf een foto van zichzelf terugvindt die hij op geen enkele manier kan plaatsen. Die foto is aanleiding voor een intens gevecht met zijn falende geheugen. Tom laveert tussen theater, lecture performance en documentaire en gaat in gesprek met wetenschappers, een paragnost en zijn eigen grootmoeder. Alles in een poging de verloren werkelijkheid te reconstrueren en te achterhalen wat er met zijn hoofd aan de hand is.

EXTRA: inclusief inleiding. Dramaturg en voormalig theaterrecensent Peter Anthonissen wijdt ons voorafgaande aan de voorstellingen kort in in het werk van Tom Struyf.
terug <

voorstellingsinformatie
Website
Concept, tekst en spel
Tom Struyf
Cocreatie
Willem de Maeseneer
Camera en montage
Geert de Vleesschauwer
 
© Jonah Samyn

Sinds zijn afstuderen in 2007 in Maastricht werkte de Vlaamse theatermaker Tom Struyf (1983) als acteur, auteur en theatermaker bij verschillende gezelschappen. Onder eigen vlag maakte hij in 2012 Vergeetstuk dat kort daarna bij ons te zien was. [We spelen met deze selectie in Kikker Kiest dus een beetje vals.] Zijn eerste voorstelling De Tatiana Aarons Experience  uit 2010 – eveneens een pareltje van een ‘reality-voorstelling’ – komt in februari van dit seizoen terug.

Een iconisch, hartverwarmend en soms zelfs grappig verhaal

Knack
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ