Kikker Kiest: Untitled, 2017 (op locatie in Kytopia) - Nineties Productions

di 19 september 2017

Kikker Kiest: Untitled, 2017 (op locatie in Kytopia)

Nineties Productions

Kikker Kiest: Untitled, 2017 omdat Nineties Productions awkward conversation tot een nieuwe kunst verheft.

Is het een concert, een tv-show of toch gewoon een voorstelling? Is het flauw en melig of toch bloedserieus? Misschien is het woord happening het meest op zijn plaats: een bonte afwisseling van performances, steengoede muziek, video art en interviews. En dat op een bijzondere locatie: in Kytopia, waar vrijgevochten muzikanten ruim baan krijgen. Op de valreep, vlak voordat ze de oude poptempel die ze tijdelijk gebruiken, moeten verlaten, geeft Kytopia nog twee avonden de vloer aan Nineties Productions. Geïnspireerd door de kunstenaarsscene van 1980 in SOHO New York maken zij een live tv-programma om de wereld van nu te duiden en bij de kladden te grijpen. Een nieuwe kunstenaarskolonie is in de maak, maar er moeten tussendoor ook commercials getoond worden. Untitled 2017 is een vervreemdende, magische show waarin ‘posing’ en oprechtheid elkaar afwisselen.

Locatie: Kytopia, Oudegracht 245
Deur open vanaf 19u45
Tijdens de voorstelling is de bar open

 
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
spel/muziek
Annelinde Bruijs, Lucas Kramer, Marius Mensink & Yannick Noomen
regie
Anne Maike Mertens
dramaturgie
Floor Houwink ten Cate
coproductie
Paradiso Melkweg Productiehuis
Marc Slings

In het bijzijn van een live studio audience creëren ze pure magie: een enorm vermakelijke anarchistische potpourri die door de briljante montage wordt omgevormd tot een lyrische happening.

Nineties Productions werkt aan een nieuwe voorstelling, met als werktitel Noir, opnieuw op locatie, die in december via Theater Kikker te zien zal zijn.

In Kikker Kiest halen we in iets meer dan tien dagen acht voorstellingen terug die we zelf heel graag nog eens willen zien, uit het vorige seizoen of soms van nog langer geleden. Omdat ze prachtig zijn, betekenisrijk of gewoon ook: plezierig. Die voorstellingen delen we graag (opnieuw of voor het eerst) met jou en vieren we – inmiddels al voor de vijfde keer – de variëteit van het theater!

 

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ