Kikker Kiest: Troje Trilogie - Toneelschuur Producties / Paul Knieriem

wo 13 september 2017

Kikker Kiest: Troje Trilogie

Toneelschuur Producties / Paul Knieriem

Kikker Kiest: Troje Trilogie omdat hier theater wordt teruggebracht tot een oeroude essentie: een ongekend krachtig verhaal.

Een klassieke mythe verteld in een koortsachtig tempo. Drie dramatische sleutelmomenten van de Trojaanse oorlog met de allure van een epos. Middelpunt is Andromache, de vrouw van de Trojaanse leider Hector. Zij krijgt te kampen met overspel, verlies van haar kinderen en verraad. In drie volle uren volgen we haar leven, terug in de tijd, en hoe dat getekend is door de oorlog. De menselijke kant wordt prachtig vertolkt door de sterke acteurs die de grens tussen slachtoffer en dader laten vervagen. Drie volle uren vol puur theatergenot. Dit eeuwenoude verhaal werd ruim 20 jaar geleden herschreven door Koos Terpstra. Ook toen was het een hit van de eerste orde, zoals ook deze versie van regisseur Paul Knieriem dat was in het afgelopen seizoen. De voorstelling stond toen in Podium Hoge Woerd, ons andere theater in Leidsche Rijn, en maakt via die kleine omweg zijn opwachting in Kikker Kiest. De Troje Trilogie werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival.

EXTRA: Kikker Kletst met Koos Terpstra
Voorafgaand aan de voorstelling gaan Jolie Vreeburg en Harm Lambers in gesprek met Koos Terpstra, auteur van Troje Trilogie die twintig jaar geleden ook als regisseur tekende voor de eerste opvoering.
(let op! aanvang 19u30)
terug <

voorstellingsinformatie
website
tekst: Koos Terpstra
regie: Paul Knieriem
met: Keja Klaasje Kwestro, Loek Peters, Janneke Remmers, Oda Spelbos, George Tobal
foto: Sanne Peper

In de ijzersterke acteursregie van Paul Knieriem overtuigt Troje Trilogie 22 jaar later nog altijd

NRC -

Prettig veel vaart en humor zit erin, dankzij Knieriems onopgesmukte regie

Parool -

prachtige prestaties […] klopt tot in de kleinste details.

De Toneelschuur toont komend seizoen in Kikker nieuw werk van regisseurs Eline Arbo, Nina Spijkers en Olivier Diepenhorst. In Podium Hoge Woerd is van Paul Knieriem Pinters De Huisbewaarder te zien.

In Kikker Kiest halen we in iets meer dan tien dagen acht voorstellingen terug die we zelf heel graag nog eens willen zien, uit het vorige seizoen of soms van nog langer geleden. Omdat ze prachtig zijn, betekenisrijk of gewoon ook: plezierig. Die voorstellingen delen we graag (opnieuw of voor het eerst) met jou en vieren we – inmiddels al voor de vijfde keer – de variëteit van het theater!

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ