Kikker Kiest: The Bright Side of Life - Theater Utrecht / New Dutch Connections

do 01 januari

Kikker Kiest: The Bright Side of Life

Theater Utrecht / New Dutch Connections

Met oplopende korting naar twee of meer KikkerKiest-voorstellingen?


In zijn thuisland Liberia was hij een beroemd tv-acteur. Lange tijd bood die status hem bescherming in een land dat steeds heftiger verstrikt raakte in een bloedige burgeroorlog. Maar dan komt ook voor hem het moment dat het te gevaarlijk wordt.
In The Bright Side of Life neemt acteur Bright Richards ons mee in een verhaal dat wel móet lijken op zijn persoonlijke geschiedenis. Het verhaal van een vlucht, van alles achterlaten. Het verhaal over de aankomst in een ver, koud land en de ongelooflijke wirwar van procedures die hem wachten. En dan het keiharde moment waarop zijn asielaanvraag definitief lijkt afgewezen. Maar toch is The Bright Side of Life vooral een verhaal van hoop en levenskracht, ondersteund door beurtelings melancholieke en opzwepende accordeonklanken van Oleg Fateev.
terug <

voorstellingsinformatie
website's
concept, tekst en spel
Bright O. Richards
tekst en regie
Ko van den Bosch
muziek (compositie en live uitvoering)
Oleg Fateev
dramaturgie
Joris van der Meer
vormgeving en video-ontwerp
Catherine Henegan
lichtontwerp
Gijs ’t Hoen
techniek
Daan Perris en Gijs ‘t Hoen
Locatie
Grote Zaal

ACTIE Koop een extra kaart voor een vluchteling
Wil je een vluchteling / statushouder de kans te geven om de voorstelling te zien en lijkt het je leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Koop dan een kaartje voor jezelf én een vluchteling. Wij zorgen ervoor dat het extra kaartje aan een vluchteling wordt gegeven die graag wil komen kijken. Met het extra kaartje betaal je € 30,- / met korting (studenten en KikkerKortingsPas) € 24,-.

meer over KikkerKiest
Harm Lambers
vx

Richards’ vitale toneelaanwezigheid en zijn weigering zich met een rood stempel (”Afgewezen!”) terug te sturen naar het gewelddadige Liberia, waar kindsoldaten het straatbeeld domineren, is betekenisvol. Ook in theatraal opzicht: The Bright Side zoekt én vindt een nieuwe vorm van geëngageerd theater, en dat is zeldzaam in het huidige toneel.

NRC -

Met zijn stichting New Dutch Connections is Bright Richards in Utrecht een bruggenbouwer bij uitstek: gedreven door zijn persoonlijke ervaring als vluchteling zet hij zich in om jonge asielzoekers te helpen hun weg te vinden. Ook nu hij weer zelf op de planken staat blijkt Richards een inspirator: optimistisch en vrolijk, met een verhaal dat grote indruk maakt. The Bright Side of Life was in het voorjaar in een (te) korte serie te zien in De Paardenkathedraal, het eigen theater van Theater Utrecht. De voorstelling imponeerde ons zó dat we die graag wilden ‘kapen’ voor Kikker Kiest. Ook de jury van Het Theaterfestival nam deze voorstelling op in haar selectie.

The Bright Side of Life [is] een mooi portret van iemand die zijn optimisme weigert te verliezen én tegelijk een oproep om, met elkaar, de schouders eronder te zetten.

(…) er wordt volop gezongen en meegeklapt. Dat geeft zijn verhaal een verrassende lichtheid en maakt de ingetogen, gedetailleerde herinneringen aan de verschrikkingen van de oorlog des te indrukwekkender.

Het Parool
zwart-wit foto's: Gido Leijtens | kleurenfoto: Jelmer de Haas

terug naar boven Λ