Kikker kiest: Schwalbe speelt een tijd - Schwalbe

za 17 t/m zo 18 september 2016

Kikker kiest: Schwalbe speelt een tijd

Schwalbe

Voorstellingen van Schwalbe zijn vooral gebeurtenissen die de bezoeker uitdagen zelf zijn weg te zoeken. Meer dan ooit geldt dat voor Schwalbe speelt een tijd, een ‘voorstelling’ die maar liefst zes uur lang duurt, waar je naar believen in en uit kunt lopen (onder meer voor iets lekkers bij de Schwalbe-tosti-bar). Op het toneel zijn de performers druk in de weer met de minutieuze opbouw van steeds een ander toneelbeeld, om het daarna weer af te breken. Wie zich eraan overgeeft beleeft een betoverende opeenvolging van nieuwe werelden in een steeds voortgaande beweging die je tijdsbesef doet verdwijnen.
terug <

voorstellingsinformatie
Website
Concept & spel
Christina Flick, Marie Groothof, Floor van Leeuwen, Kimmy Ligtvoet, Ariadna Rubio Lleó ea.
Lichtontwerp
Joost Giesken
Coproducenten
Productiehuis Rotterdam, Veem House for Performance, Theater Ins Blau
© Stephan van Hesteren

Over Schwalbe speelt een tijd: “opnieuw weet Theatercollectief Schwalbe een performatief concept neer te zetten dat even hartstochtelijk als bescheiden, even poëtisch als pragmatisch en even simpel als monumentaal is. De jury waardeert het lef van hun keuze als ook de ambachtelijke precisie waarmee de performance wordt uitgevoerd.

VSCD juryrapport nominatie Schwalbe VSCD mimeprijs

Schwalbe speelt een tijd is genomineerd voor de Mimeprijs 2016. Het mimecollectief maakt sinds 2008 voorstellingen en is sindsdien veelvuldig in ons theater te zien.  Elke keer weer weet Schwalbe op bijzondere wijze de geest van de wereld te vangen in een simpel maar ingenieus idee. Het levert wat ons betreft pure poëzie op, die de toeschouwer uitnodigt om echt te kijken. Dit is maar liefst de vierde keer dat Schwalbe in Kikker Kiest te zien is. Je mag ons dan ook met recht een fan noemen.

Unieke ode aan theater en wat voorbij gaat. 

Theaterkrant -
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ