Kikker Kiest: Romp - De Gemeenschap

di 11 september 2018

Kikker Kiest: Romp

De Gemeenschap

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van De Gemeenschap? Bekijk hier alle voorstellingen van De Gemeenschap

Met oplopende korting naar twee of meer KikkerKiest-voorstellingen?


Dit zou zomaar een stuk van Samuel Beckett kunnen zijn. Net als in Becketts Happy Days zien we ook hier een vrouw gekluisterd in onbeweeglijkheid. Machteloos foeterend, dan weer flemend. Een vrouw op de rand van het sterven. In haar ziekenhuisbed nog één keer haar leven herbelevend, met een laatste sprank van levenslust. Aan haar zijde een man, onbewogen en zwijgend. Haar verpleger? Haar partner van weleer? Of toch een engel als voorbode van de wereld waar ze naar op weg is?

EXTRA: de voorstelling begint met een korte inleiding met Rob de Graaf, auteur van ROMP. Na afloop van de voorstelling is er in de foyer een nagesprek met de makers en het publiek.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
regie
Roy Peters
tekst
Rob de Graaf
spel
Karina Holla en Gerardjan Rijnders
scenografie
Marijn Akkermans
kostuums
Marrit van der Burgt
Locatie
Grote Zaal
meer over KikkerKiest
vx
Sanne Peper

De virtuoze vertolking door ‘good old’ Karina Holla (waarmee ze een nominatie verdiende voor de Theo d’Or), de onaangedane aanwezigheid van haar tegenspeler Gerardjan Rijnders (met halverwege een ontroerende dans), de betekenisrijke tekst die Rob de Graaf speciaal voor hen schreef en het krachtige gebruik van geluid en videoprojectie: regisseur Roy Peters smeedde dit alles samen tot een indringende belevenis, die ondanks het zware thema volop momenten van lichtheid in zich bergt.

De mens als tijdelijk toeval: in Romp leidt dat van de gelukkige dagen van weleer tot een genadeloos eindspel.

De Volkskrant -

Onder leiding van Roy Peters maakt De Gemeenschap vormbewust en zintuiglijk theater. De Gemeenschap is vaste gast in Theater Kikker, eerder onder meer met de voorstellingen Columbina, Stand up lie down, Stripverhaal en de queer comedy De Shakespeare Club. Romp was in december vorig jaar bij ons te zien en imponeerde ons zo dat we de voorstelling heel graag terughalen in Kikker Kiest.

Romp is stil makend prachtig.

De Groene Amsterdammer
foto's: Sanne Peper

De expressiviteit die Holla in haar stem legt is indrukwekkend. Ze maakt van die stem een al even beweeglijk en veerkrachtig instrument als ze altijd van haar lichaam heeft gemaakt. Omhoog en omlaag schietend, van schril naar fluisterend, van verwijtend naar verlangend.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ