Kikker Kiest: Rijen - 't Barre Land / De Theatertroep / Tijdelijke Samenscholing

ma 18 september 2017

Kikker Kiest: Rijen

't Barre Land / De Theatertroep / Tijdelijke Samenscholing

Kikker Kiest: Rijen omdat deze bijzondere theatermakers speelsheid aan intelligentie paren.

Liefst tien acteurs van drie gezelschappen kwamen ruim twee jaar geleden samen voor één onderneming: Rijen, een estafette van dialogen, gemodelleerd naar Arthur Schnitzler’s Reigen en opgetekend door Czeslaw de Wijs. Niet zomaar acteurs, maar acteurs afkomstig van gezelschappen waar het toneelspelen nog echt wordt gevierd: ’t Barre Land en hun erfopvolgers De Theatertroep en Tijdelijke Samenscholing. Zoals journalist en supporter Loek Zonneveld hen typeerde: “intelligente free-style-liefhebbers van teksttoneel.” Rijen werd een veelkleurige potpourri van ontmoetingen tussen uiteenlopende personages, die aanvankelijk draaien om verleiding en seks (zoals dat bij Schnitzler het geval was), om al gauw uit te komen bij het toneel en de wereld daarbuiten. Afgelopen seizoen maakte de voorstelling furore in de repertoireweek die we met ’t Barre Land programmeerden.

EXTRA: Kikker Kletst met iedereen
Na afloop van de voorstelling gaan Jolie Vreeburg en Harm Lambers in gesprek met de makers en spelers van Rijen, onder andere over de toneelspelerstraditie waarvan zij allen deel uitmaken.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Websites
Tekst
Czeslaw de Wijs (losjes gebaseerd op Reigen van Arthur Schnitzler)
Met
Michiel Bakker, Vincent van den Berg, Margijn Bosch, Carole van Ditzhuyzen, Anouk Driessen, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Laura Mentink, Martijn Nieuwerf, Roos Visser en Czeslaw de Wijs

Hadden we al gezegd hoe geestig Patrick Duijtshoff is met zijn chocoladetaart? Hoe onnavolgbaar Margijn Bosch in haar krolse gekte tegen haar minnaar? Hoe verrassend Martijn Nieuwerf als de recensent nieuwe stijl?

Parool -

Later dit seizoen zijn ’t Barre Land en Theatertroep elk met twee nieuwe voorstellingen in Theater Kikker te zien. ’t Barre Land met Plattegrond van de kunst en omstreken en Pointless International. Theatertroep is te zien met Vaudeville II en Zonder Toestemming.
In Kikker Kiest halen we in iets meer dan tien dagen acht voorstellingen terug die we zelf heel graag nog eens willen zien, uit het vorige seizoen of soms van nog langer geleden. Omdat ze prachtig zijn, betekenisrijk of gewoon ook: plezierig. Die voorstellingen delen we graag (opnieuw of voor het eerst) met jou en vieren we – inmiddels al voor de vijfde keer – de variëteit van het theater!

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ