Kikker Kiest: De radicalisering van Sadettin K - Trouble Man / Sadettin Kirmiziyüz / Frascati Producties

Kikker Kiest: De radicalisering van Sadettin K

Trouble Man / Sadettin Kirmiziyüz / Frascati Producties

Onlangs werd Sadettin vader van een zoontje. Dit betekende een radicale verandering van zijn kijk op de wereld én op zijn plek als theatermaker. Leverden zijn eerdere, veelgeprezen, voorstellingen over integratie, terrorisme en populisme überhaupt wat op? Of is het tijd voor een écht radicale stap? In een oprecht persoonlijke zoektocht laveert Sadettin tussen het perspectief van de radicale Syrië-ganger en dat van afvallige moslim die wordt verstoten door zijn eigen gemeenschap, beurtelings bijtend scherp en hilarisch humoristisch.

EXTRA: na afloop gaat theatermaker Greg Nottrot in gesprek met Sadettin.
terug <

voorstellingsinformatie
Website
Concept, tekst en spel
Sadettin Kirmiziyüz
Eindregie
Sarah Moeremans
© Sanne Peper
Interview NRC Handelsblad door Herien Wensink
vx

Dit is een diep menselijk statement, dat zich in je lijf nestelt. Intiem, waarachtig theater en o zo herkenbaar. Sadettin K. doet ertoe.

Trouw -

Sadettin Kirmiziyüz is geboren en getogen in Zutphen, maar wordt gefascineerd door het feit dat hij een migrantenkind is. Na zijn acteursopleiding in Maastricht ontpopte hij zich als meesterlijke verteller in voorstellingen die steeds putten uit de eigen ervaringen, maar die in hun reikwijdte veel verder gaan dan egodocumenten. Later dit seizoen speelt hij in Kikker De vader, de zoon en het heilige feest. De radicalisering van Sadettin K is geselecteerd voor het Vlaams TheaterFestival 2016.

Sadettin K. laat het publiek blozen van schaamte of ergernis, om direct daarna een schaterlach door de gelederen te stuwen. Heel sterk. Een afwisselend dwarse scherpe en dan weer geestige solo.

de Volkskrant -
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ