Kikker Kiest: In Between & Stop making Sense - Kikker Kiest Experiment: Vallei vol namen | Jannemieke Caspers

  wo 22 september

  Kikker Kiest: In Between & Stop making Sense

  Kikker Kiest Experiment: Vallei vol namen | Jannemieke Caspers

  Onze voorstellingen zijn alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Lees hier meer.

  Vanwege persoonlijke omstandigheden van de performer heeft Corpo Máquina de voorstelling POLE. moeten annuleren. In plaats van POLE. zie je op deze avond naast STOP MAKING SENSE een andere solo gemaakt over leiding van Guilherme Miotto: IN BETWEEN.


  Twee solo’s met virtuoze bewegers

  Choreograaf Guilherme Miotto is gefascineerd door bewegers die excelleren in hun discipline en maakt met hen een serie solo’s. Op één avond word je meegenomen langs twee van deze voorstellingen.

  IN BETWEEN
  Al jaren houdt Evangelos Biskas een dagboek bij van wat hij ’s nachts droomt. Voor In Between haalt hij stemmingen en intenties uit zijn droombeelden terug om zijn intuïtieve benadering van dans te sturen en vorm te geven. Het absurde en irrationele karakter van zijn dromen is zijn kompas.

  In In Between deelt Evangelos Biskas zijn bizarre isolaties, ongecontroleerde losheid en organische flow in totale onbevangenheid en nonchalance met zijn publiek. Zijn lichaam sluit direct aan op alles wat zich in zijn binnenste of in zijn omgeving lijkt af te spelen. Hoe Evangelos dat doet blijft onwaarschijnlijk onvoorspelbaar. Als ontwapenende antiheld weet hij ook zichzelf steeds te verrassen en zet hij gebrek aan houvast om in melancholie, humor en understatement. Een geweldige beweger die voor zijn publiek de optimale context danst om de ogen uit te kijken en in het hart geraakt te worden.

  STOP MAKING SENSE
  Als ongekroonde koningin van de house dance deelt Alesya Dobysh met ongekende vrijgevigheid haar liefde voor dans en knipoogt ze vrolijk naar onze merkwaardig beperkte relatie met ons lichaam. In de solo STOP MAKING SENSE werpt ze zichzelf voortdurend door de ruimte op de grens van tuimelen en controle, beheersing en laten gaan. Geïnspireerd door de serie 'Men in the City' van beeldend kunstenaar Robert Longo suggereert Alesya onstabiel terrein. Longo’s vallende figuren wisselt ze op briljante wijze af met razendsnel voetenwerk, wendingen en verdraaiingen. Zo creëert ze een unieke, ritmische taal die het lichaam kwetsbaar maakt en onvoorspelbaarheid laat ademen.

  Extra: om 19:30 uur Kikker Kiest Experiment
  Voorafgaand aan je bezoek aan deze voorstelling zie je om 19:30 uur een voorproefje van een voorstelling van een jonge maker. Tickets voor dit voorproefje kosten € 4,- en koop je tegelijk met je ticket voor de Kikker Kiest voorstelling.


  Vallei vol namen – Jannemieke Caspers
  In Vallei vol namen vertrekt Jannemieke vanuit ‘de angst voor de ander’ en speelt ze met het mechanisme in hoeverre je de ander nodig hebt om er een ander van te maken. In een dorp gelegen in een vallei verschijnen twee vreemde figuren. Niemand weet wie ze zijn, waar ze vandaan komen of wat ze komen doen. Maar hun aanwezigheid is voldoende om alles uit evenwicht te brengen. Op deze avond delen zes acteurs een deel van tekst in een eerste publieke lezing.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  In Between
  choreografie en dans
  Evangelos Biskas
  soundscape
  Isaac Poels
  stage design
  Erik van de Wijdeven
  artistieke coach
  Guilherme Miotto
  Stop Making Sense
  choreografie en performance
  Alesya Dobysh
  soundscape
  Max Frimout
  Vallei vol namen
  acteurs
  Gabby Baker, Audrey Bolder, Susannah Elmecky, Titus Boonstra, Marcel Roelfsema en Roland Haufe
  Locatie
  Grote Zaal
  Over Evangelos Biskas en Alesya Dobysh 
  vx

  Vanaf het moment dat choreograaf Guilherme Miotto zijn intrede deed in de Nederlandse dans introduceerde hij een eigen signatuur. Eerst als danser, later als maker van eigenzinnige radicale voorstellingen. Pole en Stop Making Sense passen in een serie solo’s die Miotto maakt in samenwerking met in het oog springende bewegers die excelleren in hun discipline. Eerder zag je in Theater Kikker Ball, een cross-over tussen freestyle voetbal en dans met Nasser El Jackson.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ