Kikker Kiest: Pink Elephants on Parade | Jip Bartels & Transmissie / Werkplaats Walhalla - Kikker Kiest Experiment: De Ruimtevaarders | Rosita Segers en Dagmar Ketelaers

ma 20 september 2021

Kikker Kiest: Pink Elephants on Parade | Jip Bartels & Transmissie / Werkplaats Walhalla

Kikker Kiest Experiment: De Ruimtevaarders | Rosita Segers en Dagmar Ketelaers

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Jip Bartels & Transmissie / Werkplaats Walhalla? Bekijk hier alle voorstellingen van Jip Bartels & Transmissie / Werkplaats Walhalla
Onze voorstellingen zijn alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Lees hier meer.

Een jongen ligt in zijn slaapkamer. Hij krijgt een vlucht aangeboden zijn droomwereld in. Maar lukt het hem zijn angsten recht in de ogen te kijken? Wie nog denkt dat een slaapkamer een veilig toevluchtsoord is, heeft het mis. Monsters zitten tegenwoordig niet alleen onder je bed maar ook in je hoofd. In deze tijd van veel eenzaam thuis zitten en onzekerheid, wordt onze nachtrust aangetast door bizarre dromen. Wat als je zelfs in je dromen continu op je hoede moet zijn en moet rennen voor je leven?

Anti coming of age-story Pink Elephants on Parade is een psychedelisch sprookje met visuals en livemuziek. De muziektheatervoorstelling brengt een ode aan de verbeelding en een requiem voor de kinderlijke fantasie. Laat je online meevoeren naar de duistere diepten van het onderbewustzijn.

*"As a host, I salute you
Attend my pink elephants on parade
Don’t be afraid, don’t be afraid
Just follow the railroad track"*

Extra: om 19:30 uur Kikker Kiest Experiment
Voorafgaand aan je bezoek aan deze voorstelling zie je om 19:30 uur een voorproefje van een voorstelling van een jonge maker. Tickets voor dit voorproefje kosten € 4,- en koop je tegelijk met je ticket voor de Kikker Kiest voorstelling.


De Ruimtevaarders - Rosita Segers en Dagmar Ketelaers
Na een jaar lang voornamelijk op hun kamers gezeten te hebben, doen de pas afgestudeerde theatermakers en acteurs Rosita Segers en Dagmar Ketelaers een poging om uit het zwarte gat te komen. Een poging om eenzaamheid te omarmen en het verlangen naar zingeving los te laten. Ze worden astronauten, met als doel een beetje heelal naar het theater te brengen om ons eraan te herinneren hoe groot en klein we zijn. Op deze avond tonen Rosita en Dagmar een eerste opzet van hun voorstelling, het resultaat van de eerste repetitiedagen.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Regie
Anouk Beugels
Spel
Jip Bartels, Amanda Payne en Ayla van Summeren
Libretto
Amanda Payne
Muziek
David Schwarz, Jip Bartels
Video
Derk Stenvers
Decorontwerp
Quinten de Smedt
Pink Elephants on Parade is een co-productie van Werkplaats Walhalla en de Transmissie, naar een idee van Jip Bartels.
Locatie
Grote Zaal
jip_bartels
Vincent van Woerkom

Vanaf het moment dat de jongen in slaap valt, wordt Pink Elephants on Parade niet alleen visueler, maar ook muzikaler. Dromerige liedjes waarin tapijten rijden op schroeven en stoelen dansen. En in die muzikale momenten ontstaat harmonie tussen de jongen en de figuren aan de zijlijn, leert hij zien dat die dromen ook zijn vrienden kunnen zijn. Een manier om zijn angsten onder ogen te zien, of juist een korte ontsnapping aan het hoofd waar ze uit ontspruiten.

Jip Bartels studeerde in 2015 af aan Codarts Muziektheater Rotterdam. Hij speelde voorstellingen bij Theatergroep DOX, Toneelgroep de Appel en speelde op theaterfestivals zoals De Parade met Club Gewalt en op het internationale theaterfestival d’Avignon met het toneelstuk The Humans.

Jip was ook te zien in musicals als Jesus Christ Superstar, Grease, Hair en Hello, Dolly! en zijn eigen voorstelling Smalfilm. In 2019 won Jip samen met theatercollectief de Transmissie en actrice Amanda Payne de Walhalla Pitch voor de presentatie van hun hallucinante Pink Elephants on Parade.

Vincent van Woerkom
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ