Kikker Kiest: Pilot PC | Connor Schumacher - Kikker Kiest Experiment: We shall see | MENSJA Collective

  vr 24 september

  Kikker Kiest: Pilot PC | Connor Schumacher

  Kikker Kiest Experiment: We shall see | MENSJA Collective

  Onze voorstellingen zijn alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Lees hier meer.

  Dit is een voorstelling met publieksparticipatie.

  Hoe kunnen we oefenen om actief te bewegen binnen onze cultuur? Hoe veranderen we gedrag in onze samenleving? Doe mee tijdens de immersive experience Pilot PC. Connor Schumacher is terug in het theater en nodigt je uit om te bewegen en te samen te bouwen aan een dynamische fysieke cultuur.

  Pilot PC is een sci-(non)-fictie onderzoek over wat we nodig hebben om op veilige afstand te reflecteren en te bewegen. Met Schumacher’s alter ego The Fool betreed je een immersieve ruimte waarin iedereen, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt, meebouwt aan de vaardigheden voor een nieuwe Physical Culture.

  Deurbeleid:
  Yes to the soft body
  Yes to the curved body
  Yes to the strong body
  Yes to the social body
  Yes to every body.

  In deze ruimte zeggen we:
  Nee tegen racisme
  Nee tegen seksisme
  Nee tegen transfobie
  Nee tegen homofobie
  Nee tegen validisme, intimidatie of onverdraagzaamheid van welke aard dan ook.

  Wat kun je verwachten? Muziek (van opera tot techno), licht, video, beweging, hard werken en nadenken. Dit worden de instrumenten die ons verbinden.

  Geen zorgen, The Fool is een professional. Stapje voor stapje creëren we een nieuwe versie van onze wereld. We moeten alleen nog een beetje oefenen.

  Extra: om 19:30 uur Kikker Kiest Experiment
  Voorafgaand aan je bezoek aan deze voorstelling zie je om 19:30 uur een voorproefje van een voorstelling van een jonge maker. Tickets voor dit voorproefje kosten € 4,- en koop je tegelijk met je ticket voor de Kikker Kiest voorstelling.


  We shall see – MENSJA Collective
  In een prestatiegerichte samenleving raken we gefocust op het vooruitzicht en staan we minder stil bij de kleine dingen in het leven. In deze hiphop georiënteerde voorstelling gaat MENSJA Collective in een mix van poëzie en choreografieën op zoek naar een oplossing voor dit fenomeen. Op deze avond een zie een try-out van de voorstelling die in december 2021 in Theater Kikker te zien is.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Concept
  Connor Schumacher
  Performance
  Majon van der Schot, Connor Schumacher
  Dramaturgie
  Maaike Schuurmans
  Productie
  Stichting ARK, Dansateliers, Nederlandse Dansdagen
  Financieel ondersteund door
  Gemeente Rotterdam, Nederlandse Dansdagen.
  Locatie
  Grote Zaal
  pilot_pc_connor_schumacher

  Connor Schumacher is een choreograaf uit Rotterdam. Hij begon met dansen aan het Purchase College Conservatory of Dance in New York. Sinds 2013 is hij in Nederland gevestigd en ontwikkelt hij zich onder de vleugels van Dansateliers. Hier maakte hij o.a. Boy oh Boy (2013), Boy oh Boy 2: God’s first creature (2014), The Fool (2015) en OK Future (2017) i.s.m. Lucy Suggate. In 2015-2017 nam hij deel aan het Europese project Dancing museums en presenteerde hij werk in o.a. The Louvre, Parijs, The National Gallery in Londen en Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. In die tijd presenteerde hij zijn werk in Utrecht in het Moving Futures festival. In 2017 werd Connor genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen. Twee jaar geleden was hij in Theater Kikker te zien met de hit Funny soft happy & the opposite.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ