Kikker Kiest: Missie Márquez Op weg naar het einde (deel 10,11,12 – film) - Kompagnie Kistemaker

  za 25 september

  Kikker Kiest: Missie Márquez Op weg naar het einde (deel 10,11,12 – film)

  Kompagnie Kistemaker

  Onze voorstellingen zijn alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Lees hier meer.

  In 2019 won Kompagnie Kistemaker de BNG Theaterprijs voor Missie Márquez In Colombia (deel 7, 8 & 9). Op deze avond presenteert het gezelschap het slotstuk van hun missie, in de vorm van een film. Je kan van deze film genieten zonder de vorige delen gezien te hebben.

  Missie Márquez is de persoonlijke queeste van theatermaker Karlijn Kistemaker. Haar oudoom Kees vertaalde de wereldberoemde roman Honderd Jaar Eenzaamheid, geschreven door Gabriel Garcia Márquez. Karlijn ging samen met haar kompanen op zoek naar de verborgen betekenis van het boek. Ze maakte een twaalfdelige theatrale vertaling van het boek. Een reis door een magisch realistische wereld, waarbij fictie en feit dwars door elkaar heen lopen. In 2019 won Kompagnie Kistemaker de BNG Bank Theaterprijs voor Missie Márquez In Colombia (deel 7, 8 & 9).

  Op deze avond presenteert het gezelschap het slotstuk van hun missie, een theatrale longtakefilm avond, waarvan je kan genieten zonder de vorige delen gezien te hebben. Wanneer Karlijn probeert haar missie af te ronden, belandt ze op een confronterende prijsuitreiking. Uit het veld geslagen en opgescheept met een mopperende cheque verliest ze het boek en verdwaalt ze in haar eigen verhaal. Dan ontvangt ze middenin een storm een ansichtkaart, die haar de weg wijst naar de caravan waarin Kees Honderd jaar eenzaamheid vertaalde. Lukt het Karlijn om haar missie te voltooien en samen met haar Kompanen het einde te bereiken?

  Kom naar het laatste deel van Missie Márquez en sluit op feestelijke wijze de missie samen met Karlijn en acteurs af. We maken er een echte filmavond van met popcorn en je drankje mee de zaal in. Daarnaast verzorgt de Kompagnie de playlist die avond, verwacht swingende muziek geïnspireerd op de missie. Bezoekers worden kort welkom geheten door Karlijn en achteraf praten we graag na met jullie over de film, de missie en de Kompagnie (andere onderwerpen zijn uiteraard ook toegestaan).

  Wegens productionele redenen kan de preview van Haya van Collective Prime niet doorgaan.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Tekst, spel & regie
  Karlijn Kistemaker
  Regie Long shot film
  Ivo van Aart
  Spel & muziek: Chris Koopman, Simon Heijmans, Sophie Höppener, Imke Smit, en Jasper van der Pijl
  Scenografie: Calle de Hoog
  Dramaturgie
  Céline Buren
  Regie-assistent
  Silvy Levens
  Camera
  Floris Verweij
  Geluid
  Sam Huisman
  Grafische vormgeving
  Michiel van der Werf
  Productie
  Amber Bongaerts
  Zakelijke leiding
  Karlijn Hemmer
  Locatie
  Grote Zaal
  missie_marquez_op_weg_naar_het_einde

  Hoewel de laatste drie delen als long take (een film die in één take is opgenomen) zijn gemaakt, is er niets van de charme van Kistemakers stijl verloren gegaan. De theatraliteit wordt met alle liefde omarmd.

  Kistemaker en haar geweldige cast en crew leveren hier op technisch vlak een huzarenstukje af dat continu blijft verrassen. Het komische genie van met name Sophie Höppener en Imke Smit krijgt alle ruimte en de strakke opeenvolging van de scènes zorgt ervoor dat je steeds geboeid blijft.

  NRC

  Achter Kompagnie Kistemaker gaat een bont gezelschap van acteurs, vormgevers en hulptroepen schuil rondom artistiek leidster en initiatiefneemster Karlijn Kistenmaker. Eerste en voorlopig enige project is Missie Márquez, de enscenering van Honderd jaar eenzaamheid in vier delen. Het eerste kwam uit in 2016, het tweede en derde in de twee daaropvolgende jaren. Missie Márquez 7,8,en 9 werd opgenomen in het programma van Kikker Kiest 2019 en won in datzelfde jaar de BNG Bank Theaterprijs.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ