Kikker Kiest: Liedje voor Gigi - Benjamin Verdonck/ Het Toneelhuis

do 01 januari

Kikker Kiest: Liedje voor Gigi

Benjamin Verdonck/ Het Toneelhuis

Met oplopende korting naar twee of meer KikkerKiest-voorstellingen?


Op toneel nóg een toneel. Een miniatuurtheater, ouderwets met coulissen: als een kijkdoos. Daaromheen dwaalt Benjamin Verdonck, trekt met uiterste zorgvuldigheid aan koorden die de coulissen in beweging brengen. Resultaat: een steeds veranderend toneelbeeld, miraculeus mooi aangelicht, abstract als een verzameling Rothko’s, zinsbegoochelend in de perspectieven die steeds weer verschuiven en de dieptes die ermee worden opgeroepen.

EXTRA: Na afloop van de voorstelling is er in de foyer een nagesprek met de makers en het publiek.
terug <

voorstellingsinformatie
website
van en met
Benjamin Verdonck
met
Bram Devens, Tomas Desmet
productie
Toneelhuis
Locatie
Grote Zaal

Met behulp van een kunstig miniatuurtheater tovert Verdonck een miraculeus mooie wereld tevoorschijn. Uiterst zorgvuldig zet hij een poëtische beeldenstroom in gang, om er vervolgens in te verdwalen. Ondertussen vertelt hij over zijn dochtertje. Een verhaal van onschuld, al ligt er altijd dreiging om de hoek.

meer over KikkerKiest
Harm Lambers
vx

In het kleine uur dat Liedje voor Gigi duurt tovert Benjamin Verdonck een wereld tevoorschijn die aan alle kanten onze verbeelding opent. Bij Verdonck wordt beeld pure poëzie. En wanneer hij aan het eind dan eindelijk recht voor ons staat en aarzelend een lied inzet dat bij ieder ander té sentimenteel zou klinken, maar bij hem zo kwetsbaar en schoon, dan is een traan van ontroering niet ver weg.

Je geeft je over aan Verdoncks onthaastende magie.

Trouw -

(…) een ode aan de onbevangenheid, aan het ontdekken van de fantasie, en aan het geluk dat je kunt ontlenen aan een moment met een kind.

Volkskrant -

Benjamin Verdonck (1972) is acteur, schrijver, beeldend kunstenaar en theatermaker. In Theater Kikker was Verdonck vaak te zien: onder meer met tafeltoneel in notallwhowanderarelost en, samen met Pieter Ampe, met We don’t speak to be understood. Verdonck maakt deel uit van de vaste makerskern van het Toneelhuis in Antwerpen. Liedje voor Gigi was in januari bij ons te zien in de kleine zaal. Nu, in Kikker Kiest, presenteren we dit kleinood in de grote zaal, waar het tafereel dat Verdonck ons voorschotelt nóg meer tot zijn recht gaat komen.
Later dit seizoen, op 5 en 6 maart 2019, is zijn nieuwe voorstelling, het tweeluik Het houten ezeltje en De jeugdherinnering te zien in Theater Kikker.

foto's: Kurt van der Elst

Liedje voor Gigi is een voorstelling om in te verdwalen, om je een uur lang over te geven aan de kleine handreikingen van tekst en toneelbeeld en vervolgens als een kind mee te tuimelen in die meervoudige perspectieven.

Het Parool
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ