Kikker Kiest: Knaus | Alexia Leysen - Kikker Kiest Experiment: A Dance With A Devil - Marieke Giebels

  di 21 september

  Kikker Kiest: Knaus | Alexia Leysen

  Kikker Kiest Experiment: A Dance With A Devil - Marieke Giebels

  Onze voorstellingen zijn alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Lees hier meer.

  Tussen 2009 en 2011 schreef de Noorse schrijver Karl Ove Knausgård de zesdelige autobiografische serie Mijn strijd. In 3.500 pagina’s pende hij de strijd van zijn ziel neer. Voorbij de schaamte en met de taal als instrument probeerde Knausgård de banaliteit van zijn kleine leven te overstijgen. Daarbij spaarde hij niets of niemand.

  Geïnspireerd op dit literaire meesterwerk maken regisseur Alexia Leysen en acteur Valentijn Dhaenens KNAUS, waarin een man zichzelf staande probeert te houden rond de vraag: ‘Wie ben ik?’. Een aangrijpende monoloog die genadeloos inzoomt op onze diepe behoefte om als mens gezien te worden.

  Extra: om 19:30 uur Kikker Kiest Experiment
  Voorafgaand aan je bezoek aan deze voorstelling zie je om 19:30 uur een voorproefje van een voorstelling van een jonge maker. Tickets voor dit voorproefje kosten € 4,- en koop je tegelijk met je ticket voor de Kikker Kiest voorstelling.


  NB. De voorstelling Faust: Eine Katharsis is vervangen door A Dance with a Devil van Marieke Giebels.

  A Dance With a Devil – Marieke Giebels
  Geïnspireerd door Faust (Goethe), De Duivelsverzen (Rushdie) en het gedachtengoed van filosofen als Bataille, Hume en Arendt maakte Marieke al ‘Margarete: Eine Tragödie’ als een ode aan onze innerlijke duivel. 'A Dance With a Devil' is een duister sprookje. Van jongs af aan is Marieke Giebels al gefascineerd door de duistere kant van het leven. Als jong meisje leerde zij snel inzien dat mensen sprookjesachtig mooi kunnen zijn, maar ook als een blad aan een boom kunnen omslaan. Welke duivel huist zich in haar? En waar is deze toe in staat?

   
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Spel
  Valentijn Dhaenens
  Regie
  Alexia Leysen
  Tekst
  Alexia Leysen & Valentijn Dhaenens, geïnspireerd op Knausgård
  Scenografie
  Stef Stessel
  Dramaturgie
  Mieke Versyp
  Techniek
  Thomas Vermaercke
  Productieleiding
  Yuni Mahieu
  Productie:  d e t h e a t e r m a k e r, VOORUIT, Villanella, BRUT
  Met steun van
  Literatuur Vlaanderen, Vlaamse Overheid
  Met dank aan
  Freek Vielen, De Nwe Tijd, Troubleyn, Uitgeverij De Geus, Greet Jacobs & iedereen uit THE KNAUSGÅRD / HASSELBLAD SERIES
  Locatie
  Grote Zaal
  Knaus_Alexia_Leysen
  Diego Franssens

  Grijpt naar de keel.

  Dhaenens neemt de zaal moeiteloos mee in de meanderende gedachtegangen, precies laverend tussen scherpe pijn en tragikomische hulpeloosheid.

  De Morgen

  Een zeldzaam ontwapenend gebeuren.

  De Standaard

  lexia Leysen (1988) studeerde theater-, film- en literatuurwetenschap aan de Universiteit van Antwerpen, waarna ze een studie theaterregie aan de Toneelacademie van Maastricht volgde. Momenteel is Alexia huisartiest bij de creatieve broedplaats De Studio in Antwerpen. Daarnaast richtte ze samen met actrice en theatermaker Greet Jacobs BRUT op, een open theatercollectief dat zich richt op cross-overs tussen theater, literatuur, beeldende kunst en fotografie. Verhalen over zoekende zielen, over de mens met al zijn tegenstrijdige verlangens zijn een grote inspiratiebron voor de producties van BRUT. Alexia is naast theatermaker ook werkzaam als fotograaf. In 2019 debuteerde ze met de serie THE KNAUSGÅRD/HASSELBLAD SERIES, dat als vooronderzoek voor de voorstelling KNAUS diende.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ