Kikker kiest: Hulp - Anoek Nuyens / Frascati Producties

wo 21 september 2016

Kikker kiest: Hulp

Anoek Nuyens / Frascati Producties

Anoek Nuyens verbindt een bijzondere privégebeurtenis met de vraagstukken van de grote wereld. Een verre oudtante bestuurt vijftig jaar lang de goede doelen stichting Auxilium. Nu ze 97 is, vindt ze het tijd voor een nieuwe generatie. Onverhoeds krijgt Anoek de verantwoordelijkheid over geld en over goede bedoelingen. Hoe doe je dat, ontwikkelingssamenwerking in de 21e eeuw? Om antwoord te vinden reist Anoek af naar Afrika. Daar ontdekt ze tragische, persoonlijke verhalen, maar stuit ze ook op de onoplosbare dilemma’s van de hulpverlener.

Door een speciale tribune is er een beperkte capaciteit.

EXTRA: na afloop borrel en napraten in het decor.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Website
Van & door
Anoek Nuyens
Eindregie
Marjolijn van Heemstra
Tekst
Anoek Nuyens m.m.v. Marjolijn van Heemstra
Zang
Jet van Helbergen
Vormgeving
Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek
© Anna van Kooij

Anoek Nuyens (1984) is schrijver en theatermaker en werkt(e) onder andere in Kinshasa, Brussel, Berlijn en Amsterdam. Ze werkt samen met andere (documentaire) theatermakers zoals Marjolijn van Heemstra en zoekt naar nieuwe vormen waarin theater een verschil kan maken in de huidige maatschappij. Momenteel maakt ze met Hulp een tournee langs welzijnsorganisaties.

Nuyens is een betrokken theatermaker die haar zoektocht naar medemenselijkheid in een helder verhaal heeft weten te gieten.

Het Parool -

Anoek Nuyens stuurt je niet met niks naar huis.

Theaterkrant -
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ