Kikker kiest: Heimat 2 - De Nwe Tijd/ Coproducers / Productiehuis Rotterdam

za 24 september 2016

Kikker kiest: Heimat 2

De Nwe Tijd/ Coproducers / Productiehuis Rotterdam

Het was een megalomane ambitie: de wens op de smeltende ijsvlakte van Groenland, dicht bij de Noordpool, een zelf geschreven requiem voor de mensheid te spelen. In Heimat 2 doen componist Harald Austbø en theatermakers Freek Vielen, Suzanne Grotenhuis en Tim David verslag van deze onderneming, soms in kleine monologen vol privébeslommeringen, dan weer in wijdse videobeelden van de mooiste landschappen en ontmoetingen met bijzondere wereldburgers. En stap voor stap, noot voor noot, ontvouwt zich dan dat requiem, als een glorieuze ode aan de schoonheid van onze aarde.

EXTRA: na afloop gaat theatermaker Greg Nottrot in gesprek met de makers en Monique Bollen, gemeenteraadslid voor GroenLinks in Utrecht.
terug <

voorstellingsinformatie
Spel en concept
Rebekka de Wit, Freek Vielen, Suzanne Grotenhuis, Harald Austbø, Tim David
Productie van
Productiehuis Rotterdam en Theatergroep deTijd
Coproductie
DE COPRODUCERS
Muziek
Harald Austbø
Film
Taco Drijfhout, Emo Weemhoff
© Pepijn Lutgerink
Vier sprakeloze performers spelen een requiem in de sneeuw © KnackFocus.be
vx

De makers van Heimat 2 studeerden allen aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. In 2013 maakten zij (toen nog met Tom Struyf) de voorstelling Heimat, een voorstelling over het leven zelf, die van recensenten een sterrenregen ontving. Heimat 2 werd door de Coproducers (zes samenwerkende Nederlandse theaters) ondersteund.

De momenten dat er live wordt meegemusiceerd met de musici, is Heimat 2 op z’n best. Dan zijn film en speelvloer bijna in balans

Parool -
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ