Kikker Kiest: De Avond (English spoken) - Nieuw West / Marien Jongewaard

wo 16 september 2015

Kikker Kiest: De Avond (English spoken)

Nieuw West / Marien Jongewaard

Kikker Kiest: favoriete voorstellingen van 2014/2015
Vier jongens van nog geen dertig zijn terecht gekomen in een tijd van voor hun geboorte: de zwarte jaren tachtig met hoge werkeloosheid, neutronenbom en kruisraket. In steenkolenengels – vaak puttend uit gekende popsongs – becommentariëren ze een boze buitenwereld zonder zelf in beweging te komen. Een avond van “hallucinerende toneelpoëzie en theatermagie” (Theaterkrant).

Smaakmaker: KikkerPassePartout-borrel
Tijdens een speciale borrel kunnen passe-partouthouders, onze meest trouwe bezoekers, elkaar eindelijk eens ontmoeten. Ook krijgen ze als eersten te horen wat het seizoen nog meer voor hen in petto heeft.
Aanvang: 19u30 (besloten)
terug <

voorstellingsinformatie
Website Nieuw West
Tekst
Rob de Graaf
Regie
Marien Jongewaard
Spel
Sanne den Hartogh, Xander van Vledder, Ruben Brinkman en Jurriën Remkes
Licht, geluid en techniek
René Rood

Nieuw West behoort al jaren tot de (door ons hoog gewaardeerde) avant-garde van het Nederlandse theater. Marien Jongewaard, die in het geval van De Avond tekende voor de regie, staat later dit jaar zelf weer op toneel in Zwart/Zwart en in Amadeus, een coproductie met De Warme Winkel.

Sofie Knijff / foto's: Sofie Knijff

Mocht het u lukken de interventies van de naar eenduidige betekenissen en logische verhaallijnen zoekende rede te minimaliseren of uit te schakelen, dan biedt De avond een geweldige reis door tijd en fantasie. Op basis van een grootse tekst en gebracht door vier op de toppen van hun kunnen taalmuziek makende toneelspelers

Theaterkrant -
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ