Kikker Kiest: Bambie Nul - Bambie

vr 22 september 2017

Kikker Kiest: Bambie Nul

Bambie

Op zaterdag 23 september is er om 22u00 een extra voorstelling toegevoegd ivm de grote vraag naar kaartjes.

Kikker Kiest: Bambie Nul omdat de twee Bambie’s ons laten zien hoe godvergeten rijk eenvoud kan zijn.

Met Bambie Nul keerden de twee Bambie’s, Jochem Stavenuiter en Paul van der Laan, terug naar – jawel – het nulpunt. Na een reeks van doorgenummerde voorstellingen, Bambie 1 tot en met 17, viel vier jaar geleden onverwacht het doek. Subsidie stopte en Paul en Jochem gingen ieder hun eigen weg. Totdat het weer begon te kriebelen. Afspraak was om in korte tijd met de meest eenvoudige middelen een voorstelling te maken en zo te ervaren of de chemie van weleer nog bestond. Dat bleek het geval. En hoe! Bambie Nul (eigenlijk dus Bambie 18) werd, juist door de gekozen eenvoud, een zeldzaam warme ode aan de mime. Geschraagd door groot vakmanschap, maar – vooral – gedreven door een poëtische, woordloze taal vol van verwondering, liefde en mededogen. Twee mannetjes, verdwaald op een toneel, op zoek naar elkaar, op zoek naar een logica die hun steeds ontglipt. Bambie Nul vraagt om een gulle lach, terwijl je ook een klein brokje in je keel voelt.

EXTRA op vrijdag: Kikker Kletst met Bambie
Na afloop van de voorstelling op vrijdag gaan Jolie Vreeburg en Harm Lambers in gesprek met Jochem Stavenuiter en Paul van der Laan over de terugkeer van Bambie en over hoe het verder gaat.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Website
Idee en spel
Paul van der Laan, Jochem Stavenuiter
Dramaturgie
Marijn van der Jagt

Bambie Nul werd de opmaat voor een doorstart: in januari keert Bambie terug in Kikker onder de triomfantelijke titel Bambie is back!

In Kikker Kiest halen we in iets meer dan tien dagen acht voorstellingen terug die we zelf heel graag nog eens willen zien, uit het vorige seizoen of soms van nog langer geleden. Omdat ze prachtig zijn, betekenisrijk of gewoon ook: plezierig. Die voorstellingen delen we graag (opnieuw of voor het eerst) met jou en vieren we – inmiddels al voor de vijfde keer – de variëteit van het theater!

Bambie kan als geen ander gezelschap veel laten gebeuren met niets. De stiltes zeggen net zo veel als de scènes met tekst of muziek.

NRC
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ