Kikker Kiest: A portrait of the Artist in red, yellow & blue | Frascati Theater / Caro Derkx - Kikker Kiest Experiment: The Neighbor’s house | Eleni Palogou

  zo 26 september

  Kikker Kiest: A portrait of the Artist in red, yellow & blue | Frascati Theater / Caro Derkx

  Kikker Kiest Experiment: The Neighbor’s house | Eleni Palogou

  Onze voorstellingen zijn alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Lees hier meer.

  We vormen onze identiteit naar datgene waaraan we ons spiegelen, maar bestaat een identiteit wel als deze is gebaseerd op luchtspiegelingen? In een sterke mono-dialoog gaat Caro Derkx niet zozeer op zoek naar wie we zijn, maar wie of wat we zouden kúnnen zijn. Want is ‘wie we zijn’ niet eerder open en relationeel, in plaats van een vaststaand gegeven?

  In haar voorstelling schetst Caro met een persoonlijke ondertoon een levendige en veelkleurige biografie van haar lievelingsdichter/romanschrijver. Ze spiegelt zich aan haar grote voorbeeld, brengt de verschillende identiteiten uit zijn werk en zijn leven met elkaar in gesprek en koerst zo af op een onvermijdelijke confrontatie.

  Extra: om 19:30 uur Kikker Kiest Experiment
  Voorafgaand aan je bezoek aan deze voorstelling zie je om 19:30 uur een voorproefje van een voorstelling van een jonge maker. Tickets voor dit voorproefje kosten € 4,- en koop je tegelijk met je ticket voor de Kikker Kiest voorstelling.

  The Neighbor’s house - Eleni Palogou (Engels gesproken)
  Heb je je weleens afgevraagd hoe anderen de realiteit ervaren? Of hoeveel realiteiten er bestaan? In deze performance-installatie wordt de bezoeker gevraagd om vanuit een ander perspectief naar hetzelfde object te kijken: The Neighbor’s House.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  van en met
  Caro Derkx
  eindregie
  Thomas Dudkiewicz en Hannah van Wieringen
  muziek
  Olaf Kroon
  mede mogelijk gemaakt door
  Stichting Melanie
  dank aan
  Ben Huijskens, Marcelle Kuijpers en Anoek Oostermeijer
  Locatie
  Grote Zaal
  a_portrait_of_an_artist_in_red_yellow_and_blue
  Bas de Brouwer

  Erudiet en smakelijk tovert Derkx het Parijs van de jaren zestig tevoorschijn.

  Caro Derkx maakt van sobere lezing uitdagend theater […] Een knappe en zeer trefzekere debuutvoorstelling.

  NRC -

  Caro Derkx (Arnhem, 1995) studeerde in 2019 af aan de Toneelacademie Maastricht met de solo-voorstelling Me, Myself and Sir Roger Scruton. Deze voorstelling werd opgenomen in Het Debuut 2019 en was onder die vlag te zien in Theater Kikker. De voorstelling won zowel de Henriëtte Hustinxprijs 2019 als Het Debuut 2019. Caro koestert een grote liefde voor beeldende kunst, literatuur en filosofie, gebieden die zij inzet om de grote thema’s van onze tijd te bevragen. In haar werk onderzoekt ze de complexe verhouding tussen feit en fictie, werkelijkheid en fantasie, realiteit en beeldvorming. Daarbij staat steeds de problematischere notie van authenticiteit centraal. Sinds seizoen 2020-21 ontwikkelt Caro haar werk bij Frascati Producties. Voor A Portrait of the Artist in Red, Yellow and Blue liet Caro zich beïnvloeden door het werk van Virginia Woolf, Zadie Smith en Rebecca Solnit en schept ze een metafysisch spiegelpaleis waarin het makkelijk verdwalen is.

  Bas de Brouwer
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ