Kikker Gemist: Weg met Eddy Belleguele - Eline Arbo / Toneelschuur Producties

Kikker Gemist: Weg met Eddy Belleguele

Eline Arbo / Toneelschuur Producties

De talentvolle regisseur Eline Arbo (winnares BNG Bank Theaterprijs 2018) maakt, net als bij haar prijswinnende debuutvoorstelling Het lijden van de jonge Werther, een eigen theatrale en muzikale bewerking van de succesroman Weg met Eddy Bellegueule van Édouard Louis. Een aangrijpend verhaal over een gevoelige jongen die opgroeit in een klein dorpje in Noord-Frankrijk. De zachte en gevoelige Eddy probeert in te passen in een platvloers, grof en genadeloos arbeidersmilieu. We volgen hem door zijn vele pogingen om een ‘normale jongen’ te zijn, maar uiteindelijk ziet hij geen andere optie dan zijn familie achter te laten en ergens anders opnieuw te beginnen.

Weg met Eddy Bellegueule was bij het verschijnen in 2014 dé literaire sensatie van Frankrijk, Louis won hiervoor de Prix Pierre Guenin. Ook in Nederland werd het boek zeer enthousiast ontvangen:

“Gruwelijk goed geschreven roman” (de Volkskrant)

“Buitengewoon. Édouard Louis heeft een feilloos gevoel voor tempo, timing en dosering en hij balanceert heel knap tussen dichtbij laten komen en afstand houden.” (NRC Next).
terug <

voorstellingsinformatie
regie & bewerking
Eline Arbo
naar de roman van
Édouard Louis
vertaling
Edu Borger, uitgave
Uitgeverij De Bezige Bij
met Victor IJdens, Jesse Mensah, Felix Schellekens, Romijn Scholten
muzikaal begeleider
Thijs van Vuure
Locatie
Theater Kikker
weg_met_eddy_bellegueule
Sanne Peper

Eline Arbo (1986) is afkomstig uit Tromsø, een kleine stad boven de poolcirkel in het Noorden van Noorwegen. Na een studie Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Oslo, verhuisde ze naar Amsterdam voor haar studie aan de Regie Opleiding van de Theaterschool Amsterdam die zij in 2016 succesvol afrondde. In 2017 debuteerde zij zeer succesvol bij Toneelschuur Producties met Het lijden van de jonge Werther (geselecteerd voor Kikker Kiest), waarvoor zij de BNG Bank Theaterprijs 2018 won. In het najaar van 2018 toerde haar tweede productie De Revolutionairen. Beide voorstellingen waren frisse en actuele bewerkingen van klassiekers en in Theater Kikker te zien. Eline werkt ook buiten de Toneelschuur bij het Noord Nederlands Toneel en in Noorwegen.

Sanne Peper
 • la_tendre_guerre
  >

  La Tendre Guerre - Tarik Moree, Laura de Geest en Daniël ’t Hoen / Rudolphi Producties / Theater Bellevue i.s.m. Zaal 3

  theater

  La Tendre Guerre - Tarik Moree, Laura de Geest en Daniël ’t Hoen / Rudolphi Producties / Theater Bellevue i.s.m. Zaal 3

  theater

 • beige
  >

  Beige - Kikker Stelt Voor: Sheralynn Adriaansz

  theater

  Beige - Kikker Stelt Voor: Sheralynn Adriaansz

  theater

 • männerbund
  >

  Männerbund - Lars Brinkman/Theater Na de dam

  theater

  Männerbund - Lars Brinkman/Theater Na de dam

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ