Kikker Gemist: Wat we normaal niet horen - Laura van Dolron / Het Zuidelijk Toneel

Kikker Gemist: Wat we normaal niet horen

Laura van Dolron / Het Zuidelijk Toneel

We hebben allemaal een verhaal, maar niet elk verhaal wordt genoeg gehoord. Stand-up philosopher Laura van Dolron vroeg Het Zuidelijk Toneel haar op blind dates te sturen naar plekken waar mensen zijn, die je normaal niet hoort. Ze ontdekte verhalen die wondermooi, soms verdrietig of pijnlijk en vaak hoopvol zijn.

Van Dolron ontmoette mensen in onder andere in tbs-kliniek, een hospice, bij de AA en in een dagopvang voor dakloze illegalen. Deze mensen hebben een indrukwekkend levensverhaal en zullen zelden aan talkshowtafels komen. De schreeuwers laten zich wel horen, maar de mensen die niet de macht of de behoefte hebben om zich te uit te spreken, hebben vaak meer zinnigs te vertellen.”

De voorstelling is een reisverslag, een inspirerende monoloog doorspekt met momenten waar Van Dolron live met de mensen die ze ontmoette reflecteert. Ze deelt het podium telkens in afwisselende samenstellingen, maar met vaste gasten Marcio Da Silva en Steve Aernouts. Muzikant Frank van Kasteren staat haar muzikaal bij en componeert live muziek.
terug <

voorstellingsinformatie
website
Concept, regie
Laura van Dolron
Artistiek advies
Piet Menu en Steve Aernouts
Dramaturgie
CĂ©line Buren
Met: o.a Marcio De Silva, Laura Bruin, Steve Aernouts
Muziek
Frank van Kasteren
Locatie
Grote Zaal
wat_we_normaal_niet_horen
Bart Grietens

Van Dolron hanteert haar welbekende ‘stand-up philosophy’-stijl, losjes en persoonlijk, maar gaat ook nadrukkelijk het gesprek aan. Dat maakt opvallend veel los uit het publiek. Zo wordt Wat we normaal niet horen een krachtig pleidooi om elkaar te bevragen, om te luisteren naar de ervaringen van een ander zonder kritiek of tegenwerpingen.

NRC -

Wat we normaal niet horen is niet moralistisch, maar wel hartverwarmend. Gaandeweg de voorstelling is het tl-licht zowaar warmer geworden.

Het Zuidelijk Toneel heeft bij het maken van theater altijd de drang om met het publiek in dialoog te gaan. Hun centrale thema is de blik van en vooral de ontmoeting met de ander. Ze bieden hun publiek vergezichten die ons via een omweg wat over onszelf vertellen. Het Zuidelijk Toneel zet elk seizoen tenminste Ă©Ă©n voorstelling op het podium met niet-acteurs.

Zelfverklaard stand up filosoof Laura van Dolron is al heel lang een van de favoriete bespelers van ons theater, in de afgelopen twee jaar onder meer met de voorstellingen Liefhebben en Wij en Een antwoord op alle vragen.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ