Kikker Gemist: SHOT 2.0 - SHIFFT/Jasper van Luijk

za 26 september 2020

Kikker Gemist: SHOT 2.0

SHIFFT/Jasper van Luijk

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van SHIFFT/Jasper van Luijk? Bekijk hier alle voorstellingen van SHIFFT/Jasper van Luijk
SHOT onderzoekt hoe de hedendaagse beeldcultuur onze manier van kijken beïnvloed. Levensgrote live-foto’s van danser Robin Nimanong worden afgevuurd op het publiek en tonen een uniek perspectief op de relatie tussen hem en fotograaf Menno van der Meulen. Wie heeft de macht over het beeld dat wordt gemaakt, de fotograaf die het perspectief bepaalt, of de danser die kan aanbieden en wegnemen? En hoe beïnvloedt dit constante machtsspel de relatie tussen deze mensen? SHOT neemt je mee in een wereld waar fotografie fysiek wordt.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
www.shifftutrecht.com
Concept & choreografie
Jasper van Luijk
Dans en uitvoering
Robin Nimanong & Menno van der Meulen
Scenografie
Yannick Verweij
Dramaturgie
Isabel Meloen
Locatie
Theater Kikker
shot_2.0

Van Luijk creëert scherpe kaders en snijdt dan zijn scènes radicaal af, als de rand van een foto. Even ongenadig als fotograferen in zwart-wit.

Theaterkrant

Choreograaf Jasper van Luijk (1987) studeerde dans aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem, hij is artistiek leider van SHIFFT; een cross-disciplinair dansgezelschap en creatieve hub in het hart van Utrecht. Jasper was pas 24 jaar toen hij door Korzo werd geselecteerd om zijn eerste werk te tonen in Voorjaarsontwaken 2011. In Jaspers werk staat altijd de intermenselijke relatie centraal. Daarnaast legt hij een sterke focus op het ‘in het moment’ performen, het creëren van situaties op het podium waarin de performers actuele keuzes maken, waarmee ze zichzelf en het publiek kunnen beïnvloeden en verrassen.

Jasper van Luijk was bij ons al te zien met Yonder, The Definition of Now (première in september 2016), Bliss en Quite discontinuous. Ook maakte hij bij Maas Theater en dans de jeugdvoorstelling Happily ever after. In 2017 richtte Jasper zijn eigen gezelschap SHIFFT op. Sindsdien produceert hij voorstellingen onder die vlag.

 • non_creators_company
  >

  Spread the sadness – een missverkiezing van tranen - Max & Rosita

  theater

  Spread the sadness – een missverkiezing van tranen - Max & Rosita

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ