Kikker Gemist: Dubbelgangers - Ada Ozdogan / RAST

  vr 25 september

  Kikker Gemist: Dubbelgangers

  Ada Ozdogan / RAST

  De samenleving voert propaganda voor het gemaskerde bal waar we allemaal te gast zijn. Een bal waar we onze eigen identiteit moeten construeren en bewaken. Dit is het uitgangspunt van schrijver Eva Jansen Manenschijn en regisseur Ada Ozdogan voor dit melodrama dat het geweld toont dat de mens gebruikt om zijn instincten en driften te onderdrukken.

  Met ratio denkt de mens zich gedistantieerd te hebben van dieren. Ratio is onze verlossing. We hebben er de beschaving mee gecreëerd, de morele normen. Maar de mens is eenzaam, gevangen in zijn eigen web van morele wetten. Is het domste wat de mens ooit heeft kunnen doen, te slim te worden om nog lief te kunnen hebben? Gedreven door een gedeelde affiniteit met het absurde bevragen Eva en Ada in dit anti-epos wat de belofte van de maakbare mens ons eigenlijk heeft opgeleverd.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Concept & Tekst
  Eva Jansen Manenschijn
  Concept, Regie & Toneelbeeld
  Ada Ozdogan
  Spel
  Judith van den Berg, David van Uuden, Nadia Babke
  Locatie
  Theater Kikker
  dubbelgangers
  Jean van Lingen

  De razend intelligente regie geeft de tekst in Dubbelgangers vleugels. Ada Ozdogan zet met haar riskante stijlkeuze een eindeloos boeiend schouwspel over de male gaze, identiteit, vrijheid, romantiek en liefde neer.

  Theaterkrant - Top vier van ‘Het beste theater’ van seizoen 2019 door NRC

  Theater RAST staat al twintig jaar met haar voeten in de veranderende samenleving. Vanuit hun Turks-Nederlandse DNA reageren de makers op theatrale wijze op wat er om hen heen gebeurt, zowel in Amsterdam, Nederland als de wereld. RAST heeft de kracht een persoonlijk gezicht te geven aan culturen en conflicten die voor veel mensen ver van hun bed lijken. Regisseur Ada Ozdogan maakt conceptueel krachtige producties met onderwerpen die in onze maatschappij een actuele politiek-maatschappelijke lading hebben. Geweld is de komende jaren haar centrale thema. Eerder was in Theater Kikker de voorstelling De Rode Klauw te zien van haar hand.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ