Kikker Gemist: Dubbelgangers - Ada Ozdogan / RAST

vr 25 september 2020

Kikker Gemist: Dubbelgangers

Ada Ozdogan / RAST

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Ada Ozdogan / RAST? Bekijk hier alle voorstellingen van Ada Ozdogan / RAST
De samenleving voert propaganda voor het gemaskerde bal waar we allemaal te gast zijn. Een bal waar we onze eigen identiteit moeten construeren en bewaken. Dit is het uitgangspunt van schrijver Eva Jansen Manenschijn en regisseur Ada Ozdogan voor dit melodrama dat het geweld toont dat de mens gebruikt om zijn instincten en driften te onderdrukken.

Met ratio denkt de mens zich gedistantieerd te hebben van dieren. Ratio is onze verlossing. We hebben er de beschaving mee gecreëerd, de morele normen. Maar de mens is eenzaam, gevangen in zijn eigen web van morele wetten. Is het domste wat de mens ooit heeft kunnen doen, te slim te worden om nog lief te kunnen hebben? Gedreven door een gedeelde affiniteit met het absurde bevragen Eva en Ada in dit anti-epos wat de belofte van de maakbare mens ons eigenlijk heeft opgeleverd.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Concept & Tekst
Eva Jansen Manenschijn
Concept, Regie & Toneelbeeld
Ada Ozdogan
Spel
Judith van den Berg, David van Uuden, Nadia Babke
Locatie
Theater Kikker
dubbelgangers
Jean van Lingen

De razend intelligente regie geeft de tekst in Dubbelgangers vleugels. Ada Ozdogan zet met haar riskante stijlkeuze een eindeloos boeiend schouwspel over de male gaze, identiteit, vrijheid, romantiek en liefde neer.

Theaterkrant - Top vier van ‘Het beste theater’ van seizoen 2019 door NRC

Theater RAST staat al twintig jaar met haar voeten in de veranderende samenleving. Vanuit hun Turks-Nederlandse DNA reageren de makers op theatrale wijze op wat er om hen heen gebeurt, zowel in Amsterdam, Nederland als de wereld. RAST heeft de kracht een persoonlijk gezicht te geven aan culturen en conflicten die voor veel mensen ver van hun bed lijken. Regisseur Ada Ozdogan maakt conceptueel krachtige producties met onderwerpen die in onze maatschappij een actuele politiek-maatschappelijke lading hebben. Geweld is de komende jaren haar centrale thema. Eerder was in Theater Kikker de voorstelling De Rode Klauw te zien van haar hand.


terug naar boven Λ