Kikker Gemist: 60 In Real Time - Amos Ben -Tal|OFFprojects

  za 19 september

  Kikker Gemist: 60 In Real Time

  Amos Ben -Tal|OFFprojects

  60 in Real Time is een intieme avond waarin dans, live muziek, gesprek en reflectie op het begrip tijd samengaan.

  Het idee voor 60 in Real Time, van Amos Ben-Tal/OFFprojects  is ontstaan tijdens de Corona crisis en is een logisch vervolg op de eerder gemaakte dansvoorstelling 60 - een fysieke verkenning van het menselijke begrip van tijd. ‘Tijd’ als onzichtbare kracht die we samen tellen maar individueel voelen.

  In de periode waarin de dansers thuis zaten groeide bij hen de noodzaak om samen te komen en opnieuw het begrip tijd te verkennen. De afgelopen maanden hebben niet alleen de dansers, maar ons allemaal, gedwongen onze interacties en verwachtingen bij te stellen. Intens waren de gevoelens van angst en hoop. Midden in al deze interacties, verwachtingen en gevoelens zit het besef van tijd.

  In 60 In Real Time wordt het originele stuk ontbonden en het mentale en fysieke proces erachter ter plekke blootgelegd. Oorspronkelijke scènes worden gedanst. Tussendoor deelt Amos zijn inspiratiebronnen, geven de dansers demonstraties van hun creatieve methoden en speelt Amos de, door hem gecomponeerde, muziek live.

  Elke avond wordt er een speciale gast uit de wetenschap, psychologie, filosofie uitgenodigd om vanuit zijn of haar vakgebied over het begrip tijd te vertellen. Ook het publiek wordt door middel van prikkelende vragen aangemoedigd met elkaar en met de dansers te reflecteren over tijdsperceptie.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Concept
  OFFprojects
  Choreografie, muziek en tekst
  Amos Ben-Tal
  Artistiek advies
  Yvan Dubreuil
  Dansers
  Aurélie Cayla, Luca Cacitti, Wolf Govaerts, Xanthe van Opstal, Genevieve Osborne, Milena Twiehaus (wisselend per voorstelling).
  Kostuum
  Min Li
  Licht
  Maarten Heijdra en OFFprojects
  Productie
  OFFprojects
  Co-productie
  ICK Amsterdam, Korzo producties, NDT, Julidans, CC Heidelberg.
  Financieel ondersteund door
  Fonds Podiumkunsten, Gemeente Den Haag, Fonds21, Gravin van Bylandt Stichting, met dank aan We Are Public.
  Locatie
  Theater Kikker
  amos-ben-tal

  OFFprojects is een collectief van voormalig dansers van het Nederlands Dans Theater dat zich verzamelt rondom het werk van choreograaf en componist Amos Ben-Tal. Het gezelschap staat bekend om de multidisciplinaire voorstellingen en uitzonderlijke uitvoeringskwaliteiten. Choreograaf Amos Ben-Tal was eerder in Theater Kikker te zien met de ervaringsvoorstelling Might (2015). In Might voerde hij het publiek letterlijk door een doolhof van dans, waarin je om elke hoek een nieuwe danser ontmoette. Ook de voorstelling Howl (winnaar Dioraphte Dansprijs 2016) i.s.m. muzikant en dichter Spinvis was te zien in Theater Kikker in 2017. Amos Ben-Tal keert met 60 terug naar de kern van expressie: pure dans. De première van het stuk vindt plaats tijdens de opening van het Julidans festival. OFFprojects is artist in residence bij ICK Amsterdam.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ