Kikker Gemist: 60 In Real Time - Amos Ben -Tal|OFFprojects

Kikker Gemist: 60 In Real Time

Amos Ben -Tal|OFFprojects

60 in Real Time is een intieme avond waarin dans, live muziek, gesprek en reflectie op het begrip tijd samengaan.

Het idee voor 60 in Real Time, van Amos Ben-Tal/OFFprojects  is ontstaan tijdens de Corona crisis en is een logisch vervolg op de eerder gemaakte dansvoorstelling 60 - een fysieke verkenning van het menselijke begrip van tijd. ‘Tijd’ als onzichtbare kracht die we samen tellen maar individueel voelen.

In de periode waarin de dansers thuis zaten groeide bij hen de noodzaak om samen te komen en opnieuw het begrip tijd te verkennen. De afgelopen maanden hebben niet alleen de dansers, maar ons allemaal, gedwongen onze interacties en verwachtingen bij te stellen. Intens waren de gevoelens van angst en hoop. Midden in al deze interacties, verwachtingen en gevoelens zit het besef van tijd.

In 60 In Real Time wordt het originele stuk ontbonden en het mentale en fysieke proces erachter ter plekke blootgelegd. Oorspronkelijke scènes worden gedanst. Tussendoor deelt Amos zijn inspiratiebronnen, geven de dansers demonstraties van hun creatieve methoden en speelt Amos de, door hem gecomponeerde, muziek live.

Elke avond wordt er een speciale gast uit de wetenschap, psychologie, filosofie uitgenodigd om vanuit zijn of haar vakgebied over het begrip tijd te vertellen. De special guest op deze avond is de natuurkundige dr. Umut Gursoy van de Universiteit Utrecht. Ook het publiek wordt door middel van prikkelende vragen aangemoedigd met elkaar en met de dansers te reflecteren over tijdsperceptie.
terug <

voorstellingsinformatie
Concept
OFFprojects
Choreografie, muziek en tekst
Amos Ben-Tal
Artistiek advies
Yvan Dubreuil
Dansers
Aurélie Cayla, Luca Cacitti, Wolf Govaerts, Xanthe van Opstal, Genevieve Osborne, Milena Twiehaus (wisselend per voorstelling).
Kostuum
Min Li
Licht
Maarten Heijdra en OFFprojects
Productie
OFFprojects
Co-productie
ICK Amsterdam, Korzo producties, NDT, Julidans, CC Heidelberg.
Financieel ondersteund door
Fonds Podiumkunsten, Gemeente Den Haag, Fonds21, Gravin van Bylandt Stichting, met dank aan We Are Public.
Locatie
Theater Kikker
amos-ben-tal

OFFprojects is een collectief van voormalig dansers van het Nederlands Dans Theater dat zich verzamelt rondom het werk van choreograaf en componist Amos Ben-Tal. Het gezelschap staat bekend om de multidisciplinaire voorstellingen en uitzonderlijke uitvoeringskwaliteiten. Choreograaf Amos Ben-Tal was eerder in Theater Kikker te zien met de ervaringsvoorstelling Might (2015). In Might voerde hij het publiek letterlijk door een doolhof van dans, waarin je om elke hoek een nieuwe danser ontmoette. Ook de voorstelling Howl (winnaar Dioraphte Dansprijs 2016) i.s.m. muzikant en dichter Spinvis was te zien in Theater Kikker in 2017. Amos Ben-Tal keert met 60 terug naar de kern van expressie: pure dans. De première van het stuk vindt plaats tijdens de opening van het Julidans festival. OFFprojects is artist in residence bij ICK Amsterdam.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ