Kek - De Nieuwe Collectie: Booi Kluiving / De Nieuwe Oost

Kek

De Nieuwe Collectie: Booi Kluiving / De Nieuwe Oost

Klik hier om een combiticket (prijs € 18 / € 14) te bestellen voor vrijdag 14 december (No coincidence, no story + Kek).

Vanuit zijn frustratie over de Amerikaanse verkiezingen, dook theatermaker Booi Kluiving, als alter ego Anon, onder in de rechtse internetsubcultuur. Langzamerhand wordt hij er steeds meer ingetrokken en is hij het steeds vaker oneens met de ‘linkse bubbel’ waarin hij zich gewoonlijk begeeft. Waar rechts in Amerika vaak werd vertegenwoordigd door oudere conservatieve mannen, blijkt er nu een groep jongeren op het internet te zijn opgestaan die, vaak voor de grap, hun extreem rechtse ideologieën verspreidt. Maar wat gebeurt er als die grap de werkelijkheid wordt?

Chez Jolie
Schuif na afloop van de laatste voorstelling aan bij de talkshow Chez Jolie en maak kennis met de makers en hun werkwijze.
terug <

voorstellingsinformatie
website
tekst
Booi Kluiving o.b.v. Tom Jansen
regie
Marien Jongewaard
spel
Booi Kluiving
dans
Sara Miguelote
Locatie
Kleine Zaal
De Nieuwe Collectie Expo van Zwerm
vx
Booi Kluiving / De Nieuwe Oost -KEK
Foto: Steven Ligthert

Booi Kluiving (23) studeerde afgelopen zomer af aan de Toneelschool in Arnhem. Tijdens zijn studie heeft hij onder andere in de voorstelling ‘Normale Gewone Mensen’ van Toneelgroep Oostpool gespeeld. Vorig jaar speelde hij zijn zelfgeschreven solo ‘Plastic’, een cross-over tussen spoken-word en een klassieke theatertekst, onder andere in Theater aan de Rijn, Theater Kikker (tijdens Monsteren!) en tijdens het Fringe-Festival in Theater Bellevue.

Voor KEK sloeg Booi de handen ineen met danseres Sara Miguelote (derdejaars ArtEZ Dans) en schrijver Tom Jansen (Vox Populi, SCHADE/schade). Booi is een theatermaker die vanuit persoonlijke fascinaties voorstellingen maakt over grote maatschappelijke onderwerpen. Hij gelooft dat het theater – als vrijplaats voor ons collectieve gedachtegoed – de juiste plaats is om onderzoek te doen naar maatschappelijke problemen. Dit doet hij door op zoek te gaan naar ‘lelijke’ waarheden: standpunten die tegen de norm in gaan. Op deze manier hoopt hij taboes te doorbreken en het collectieve gedachtegoed op een positieve manier te beïnvloeden. Hij zoekt hierbij naar nieuwe vormen van vertelling en gebruikt elementen van spoken word, online media en dans.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ