Kasimir en Karoline - Nina Spijkers / Toneelschuur Producties

  do 02 t/m za 04 december

  Kasimir en Karoline

  Nina Spijkers / Toneelschuur Producties

  Hoe laten we ons gevoel van eigenwaarde, geluk en identiteit afhangen van onze maatschappelijke en financiële status?

  Kasimir en Karoline is een geestige, muzikale en feestelijke bewerking van het sociaalkritische volksstuk van Ödön von Horváth. Het speelt zich af op een kermis waar mensen komen uit verschillende klassen: van rijke zakenmannen tot hoeren. Ondertussen stevent het land af op een nieuwe economische crisis.

  Één van de kermisbezoekers is Kasimir. Hij heeft net zijn baan als taxichauffeur verloren en is ervan overtuigd dat zijn vriendin Karoline hem daarom niet meer wil. Weggeduwd door Kasimir richt Karoline haar pijlen op andere mannen.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Regie
  Nina Spijkers
  Tekst
  Ödön Horváth
  Vertaling
  Tom Kleijn
  Met
  Shelley Bos, Justus van Dillen, Nikki Kuis, Michael Muller, Jade Olieberg, Romijn Scholten, Sidar Toksoz
  Decor
  Thomas Rupert, Roos Veenkamp
  Kostuums
  Daphne de Winkel
  Licht
  Stefan Dijkman
  Geluid
  Jan van Eerd
  Stage regie assistent
  Wessel Padberg
  Locatie
  Grote Zaal
  Nina_Spijkers_Kasimir_en_Karoline
  Annaleen Louwes en Esther Noyons

  De eigenzinnige regisseur Nina Spijkers studeerde in 2014 af aan de Regieopleiding van de Theaterschool Amsterdams met de voorstelling Kwartet (Heiner Müller). In februari 2015 won ze de Top Naeff Prijs, aanmoedigingsprijs voor veelbelovende studenten afstuderend aan de Theaterschool van Amsterdam. De jury prees Spijkers met name vanwege haar tekstbehandeling: “De taal van Müller, Büchner, Shakespeare breng jij tot leven in het heden. Je houdt van taal, maar gebruikt de woorden om er een belevenis van te smeden.” Met haar regies bij de Toneelschuur, Phaedra’s Love van Sarah Kane (2014), Don Carlos van Schiller (2015) en Ivanov (2017) bewees ze het gelijk van de jury. Voor Don Carlos en Ivanov werd ze genomineerd voor het Theater Festival en voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. In 2019 stond ze in Theater Kikker met haar bejubelde voorstelling Het Temmen van de Feeks.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ