“it is like a large animal deep in sleep” - Marina Mascarell / Korzo producties

“it is like a large animal deep in sleep”

Marina Mascarell / Korzo producties

Met betoverende beelden, lome poëzie en krachtige nuance reageert de Spaanse choreografe Marina Mascarell op de huidige staat van de maatschappij. In een simpel en geniaal decor van vijftig kartonnen dozen stellen drie dansers de vraag wat wij zelf kunnen doen om invloed uit te oefenen op de samenleving. En het publiek is uitgenodigd om mee te denken. Of niet?
terug <

voorstellingsinformatie
Website Korzo
choreografie
Marina Mascarell i.s.m het hele team
dans
Yu Fen Huang (Fish), James O'Hara, David Essing
muziek
Yamila Ríos
dramaturgie
Luz Lassizuk
choreografie assistent
Sandra Navarro
lichtontwerp
Loes Schakenbos
decor, kostuums
Marina Mascarell

Dan kan de doos van alles zijn, het kapitalisme, het consumentisme, de tv en tablet waar we ons blind op staren, de hokjes (boxes) waar we – gewild en ongewild – worden ingestopt.

De Spaanse choreografe Marina Mascarell is door de BNG Bank uitgeroepen tot Excellent Talent 2015. Na de hitvoorstelling The Unreality of Time (vorige seizoen te zien in Theater Kikker), verraste zij met “it is like a large animal deep in sleep” opnieuw tijdens de 2015 editie van het CaDance Festival. Zij danste jarenlang voor Nederlands Dans Theater 1 en 2 en het Cedar Lake Contemporary Ballet. Sinds 2011 is Marina freelance choreograaf. Ze heeft o.a. werken gemaakt voor Nederlands Dans Theater, Scapino Ballet Rotterdam en Dance Forum Taipei. In 2011 maakte ze haar eerste choreografie bij Korzo: Today Your Black Shoes Are Grey. Deze voorstelling werd geselecteerd voor DansClick 14.

Korzo producties is één van Nederlands grootste dansproducenten voor jonge en toonaangevende choreografen. Al 30 jaar verbinden zij hun naam aan de nieuwste generatie dansmakers en aan initiatieven die de Nederlandse dans van een nieuwe impuls voorzien.

Marlous van der Sloot
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ