IS THIS THE REAL LIFE - Sadettin K/Het Nationale Theater

ma 11 januari 2021

IS THIS THE REAL LIFE

Sadettin K/Het Nationale Theater

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Sadettin K/Het Nationale Theater? Bekijk hier alle voorstellingen van Sadettin K/Het Nationale Theater
Door de aangescherpte coronamaatregelen kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Heb je tickets, dan ontvang je van ons bericht.

Is this the real life?
Is this just fantasy?
Caught in a landslide
No escape from reality


Na CITIZEN K over identiteit en racisme, en DOPE over de wereld van verdovende middelen, besloot Sadettin dat het nu eindelijk tijd was om een voorstelling maken over ‘De Lange Arm’, de invloed van de Turkse regering op het leven van Nederlanders met een dubbele, Turkse nationaliteit.

Maar toen werd het maart 2020.
De wereld ging op slot.
Alles veranderde.

De vraag die boven Sadettins hoofd blijft hangen, sinds die eerste persconferentie van Rutte: Is this the real life? Waar zijn we in beland? En is alles wel zo veranderd? Is met COVID-19 de Lange Arm van Ankara korter geworden? Of juist langer? En welke invloed heeft het op het leven van Sadettin? Van zijn familie, van zijn Turkse vrienden? Hoe gaan de twee bevolkingsgroepen waar Sadettin deel van uitmaakt met elkaar om, in deze tijden die nog veel meer dan eerst beïnvloed worden door politiek, het internet, televisie, social media? Kunnen zij ondanks alles elkaar nog vinden? In een samenleving waarin mensen zich steeds verder van elkaar af lijken te keren en zich opsluiten in het vertrouwde gezelschap van hun eigen sociale bubbel? En is dit de tijd om daarover na te denken? Is er iets buiten de pandemie?

In IS THIS THE REAL LIFE probeert Sadettin samen met acteur en allround muzikale eindbaas Kaspar Schellingerhout ondanks alles te onderzoeken hoe het kan dat in 2020 de wereld in zoveel waarheden uiteen lijkt te zijn gevallen.

Nieuwsgierig naar 'the making of'  van deze voorstelling? Huisjournalist Anne Kuit schrijft elke week een blog over het repetitieproces. Lees ze hier
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
concept, tekst en spel
Sadettin Kirmiziyüz
muziek en spel
Kaspar Schellingerhout
eindregie
Jeroen De Man
dramaturgie
Liet Lenshoek
decor
Sacha Zwiers
kostuums
Lotte Goos
licht Gé Wegman
Locatie
Grote Zaal
sadettin_kirmiziyuz

Sadettin Kirmiziyüz studeerde in 2007 af als acteur aan de Toneelacademie Maastricht. Hij speelde bij vele gezelschappen, maar maakte ook steeds onder eigen vlag voorstellingen. Een belangrijk deel daarvan ging over identiteit en zijn positie als migrantenkind. Sadettin is een vaste bespeler van Theater Kikker en regelmatig werden zijn voorstellingen opgenomen in ‘best off’ festival Kikker Kiest, zoals De radicalisering van Sadettin K en Citizen K.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ