Astrid Boons / Korzo

Khôra

Dans, Language no problem
wij en de wereld let the body talk
Khôra

We zitten in de problemen. Of het nu oorlog in Europa is of een klimaatnoodsituatie: we worden continu geconfronteerd met acute zorgen die onze soort bedreigen. In de dansperformance Interventions filosofeert Astrid Boons over een postmenselijke wereld en de maatschappelijke ontbinding die we doormaken.

Postmenselijk, omdat we ons steeds meer wenden tot een toekomst waarin technologie leidend is. En ontbinding omdat de ruimte voor het lichaam in deze toekomst steeds kleiner wordt. Wat is de impact van deze ontkenning van onze geleefde lichamelijke ervaring? En wat betekent dat voor ons gevoel van mens-zijn? In Interventions probeert Astrid Boons antwoord te geven op deze vragen. Vijf performers omarmen verschillende mogelijkheden van belichaming en zoeken naar manieren om onze menselijkheid te herwinnen.

Concept & choreografie - Astrid Boons Dansers - Karolina Szymura, Spencer Dickhaus, Amy Josh, Matilde Tommasini, Lukas Karvelis Composer - Miguelángel Clerc Parada Set + Light Design - Zaza Dupont Kostuum - Bregje van Balen Dramaturgie - Eva Martinez

vr 10 mei
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
vr 10 mei
20:00u
Dans, Language no problem
Van € 9,50 tot € 19,00

Over Astrid Boons

Choreografietalent Astrid Boons danste bij Dansgroep Amsterdam, Nederlands Dans Theater 2 en GöteborgsOperans Danskompani voordat ze zelf aan de slag ging als choreograaf. Vanaf 2017 heeft Astrid een residentieplek als choreograaf bij Korzo in Den Haag. Ze laat met een originele, uiterst precieze en tot op het bot doorvoelde bewegingstaal een nieuw geluid horen. Astrid overdonderde met de even intense als intrigerende duetten Rhizoma en Vestig. Fields was haar eerste avondvullende productie. Deze was in 2019 te zien in Theater Kikker.

Meer over Astrid Boons