INTERVAL - Amos Ben-Tal/OFFprojects ism Gosse de Kort

  di 07 december

  INTERVAL

  Amos Ben-Tal/OFFprojects ism Gosse de Kort

  In een hypnotiserend schouwspel moeten dansers hun relaties en intuïties in een steeds verschuivend architectonisch landschap zien te navigeren. Heeft de ruimte invloed op de dansers, beïnvloeden de dansers de ruimte? Wanneer is het symbiose en wanneer confrontatie?

  Hoe vinden we het evenwicht tussen persoonlijke bewegingsvrijheid en empathie voor de ander in een gedeelde ruimte?

  Door de verwonderlijke bewegingstaal van choreograaf Amos Ben-Tal en de interactie van de dansers met de fascinerende kinetische installatie van interdisciplinair kunstenaar Gosse de Kort komen dans en architectuur in Interval samen.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Choreografie en muziek
  Amos Ben-Tal
  Installatie
  Gosse de Kort
  Dans
  Luca Cacitti, Wolf Govaerts, Xanthe van Opstal, Spencer Dickhaus, Milena Twiehaus en Aurélie Cayla
  Artistiek advies
  Yvan Dubreuil
  Software programming
  Rolf Meesters
  Productie
  OFFprojects
  Co-productie
  Korzo Theater, Zuiderstrandtheater | Amare
  Financieel ondersteund door
  Gemeente Den Haag, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie
  Locatie
  Grote Zaal
  Interval_Amos_Ben_Tal

  OFFprojects
  OFFprojects is een collectief van voormalig dansers van het Nederlands Dans Theater dat zich verzamelt rondom het werk van choreograaf en componist Amos Ben-Tal. Het gezelschap staat bekend om de multidisciplinaire voorstellingen en uitzonderlijke uitvoeringskwaliteiten. Choreograaf Amos Ben-Tal was eerder in Theater Kikker te zien met de ervaringsvoorstelling Might (2015). In Might voerde hij het publiek letterlijk door een doolhof van dans, waarin je om elke hoek een nieuwe danser ontmoette. Ook de voorstelling Howl (winnaar Dioraphte Dansprijs 2016) i.s.m. muzikant en dichter Spinvis was te zien in Theater Kikker in 2017. Amos Ben-Tal keerde in 2020 met 60 terug naar de kern van expressie: pure dans.

  Gosse de Kort
  Gosse de Kort is een Nederlandse interdisciplinaire kunstenaar wiens werk zich op het snijpunt tussen beeldende kunst, technologie en architectuur bevindt. Zijn werk was onder meer te zien in het Stedelijk Museum Amsterdam, Nederlands Architectuur Instituut Rotterdam, Centre Pompidou Brussel en Cadance Festival.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ