Inleiding op Hin und her door Mart-Jan Zegers - International Literature Festival Utrecht

vr 28 september 2018

foyer

Inleiding op Hin und her door Mart-Jan Zegers

International Literature Festival Utrecht

Voorafgaand aan de voorstelling Hin und her laat Mart-Jan Zegers, dramaturg en theaterdocent aan de HKU, zien hoe Von Horváths theater in velerlei opzichten ook ons hedendaagse leven raakt en ons een spiegel voorhoudt. De inleiding is gratis en vindt plaats in kader van het International Literature Festival Utrecht.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Locatie
foyer

ILFU
In november 2017 werd Utrecht benoemd tot Unesco City of Literature. Op deze bekroning volgde het plan voor een internationaal literatuurfestival dat maar liefst twee weken duurt: het International Literature Festival Utrecht. De eerste editie van dit jaarlijks terugkerende festival vindt plaats op verschillende locaties in Utrecht van 15 tot en met 29 september. Het ILFU begint op het Uitfeest Utrecht met onder meer een boekenmarkt op het Vredenburg en eindigt met De Nacht van de Poëzie. In de tussenliggende weken vinden optredens plaats van nationale en internationale auteurs als Salman Rushdie, John Irving, Julian Barnes, Paolo Cognetti en nog veel meer! Bekijk het volledige programma op www.ilfu.nl.

Mart-Jan Zegers (1960) is dramaturg en theatermaker en heeft een sterke visie op het theatervak. Hij wil de kloof dichten tussen theorie en praktijk, tussen objectivisme en subjectivisme, tussen reflectie en ervaring, en schreef hierover het boek Theater maken; pragmatische theorieën (Uitgeverij IFTB, 2018). Zegers is als docent Writing for Performance verbonden aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en bracht als regisseur onder andere bewerkte versies van Romulus de Grote van de Zwitserse schrijver Friedrich Dürrenmatt en Tsjechovs Drie Zusters ten tonele.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ