If You Could See Me Now - Arno Schuitemaker

do 01 januari

If You Could See Me Now

Arno Schuitemaker

Het zet je zintuigen op scherp en daagt je uit. De nieuwe voorstelling van vooraanstaand choreograaf Arno Schuitemaker zit vol zintuiglijke wentelingen, waarbij je de verandering pas ziet als je het doorhebt. Drie dansers bewegen oeverloos op een aanstekelijke soundscape. Diffuse schaduwen, ritmes die je zicht vervormen, alles wat vertrouwd was komt in een ander licht te staan. Krachtig en sensueel grijpt de voorstelling toeschouwers steeds verder mee naar een plaats zonder houvast. Een eigenzinnig ritueel waardoor we ons even ontwricht als bevrijd voelen.
terug <

voorstellingsinformatie
website
concept/choreografie
Arno Schuitemaker
muziekcompositie
Wim Selles
Foto: Sanne Peper

Het is alsof alles wordt geabstraheerd en samengebald tot een soort van essentie; een magisch universum waarin tijd een rekbaar begrip is geworden en natuurwetten niet opgaan. Het kijken ernaar werkt, kortom, bevrijdend.

Trouw -

Lichaam, licht, ruimte, verplaatsing, richting, configuratie, geluid, snelheid, ritme, intensiteit, synchroniciteit, repetitie, duisternis: met een onafgebroken bewegingsstroom vestigen Revé Terborg, Stein Fluijt en Johannes Lind de aandacht geleidelijk op telkens een ander aspect van hun optreden. Dat oogt bedrieglijk spontaan en nonchalant, alsof ze zich op een gemiddeld dance-evenement staan uit te leven.

Foto: Sanne Peper

Arno Schuitemaker (1974) is een choreograaf van wereldklasse, met een unieke benadering van wetenschappelijke en filosofische onderwerpen. Schuitemaker is sinds het begin van zijn carrière te zien geweest in Theater Kikker. Hij maakte de afgelopen jaren indruk met een serie fysieke performances, onontkoombaar en vol energie. Hij wordt inmiddels gezien als een van de meest vooraanstaande choreografen van de nieuwe generatie in de hedendaagse dans. De fysieke meeslependheid en magische eenvoud van zijn werk worden tot ver buiten de landsgrenzen geroemd. If You Could See Me Now is de derde voorstelling, ná WHILE WE STRIVE en I will wait for you, met zintuiglijke beleving van beweging als vertrekpunt.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ