I will wait for you - Arno Schuitemaker

I will wait for you

Arno Schuitemaker

I will wait for you is Arno Schuitemakers meest persoonlijke voorstelling tot nu toe. Hij is gefascineerd door het ongrijpbare karakter van de liefde. I will wait for you speelt met het zichtbare en het onzichtbare, met licht en duisternis. Drie performers gaan volledig op in hun beweging. Ieder logisch gevoel voor tijd vervliegt, een magnetische ervaring die nog lang voelbaar is.

EXTRA: donderdag 10 november om 19u30 inleiding door Jesse Vanhoeck (dramaturg bij ICK Amsterdam). Jesse zal tijdens haar inleiding vertellen over het idee achter en het maakproces van de voorstelling I will wait for you.

 
terug <

voorstellingsinformatie
Website
Concept/choreografie
Arno Schuitemaker
Dans
Revé Terborg, Jenia Kasatkina, Stein Fluijt
Dramaturgie
Guy Cools
Lichtontwerp
Ellen Knops
Muziekcompositie
Wim Selles
© Jochem Jurgens

Waarin deze productie excelleert, is de opbouw. De gelijkmatigheid waarmee die ene beweging transformeert en tot bloei komt, is fantastisch.

Arno Schuitemaker (1976) is een choreograaf van wereldklasse, met een unieke benadering van wetenschappelijke en filosofische onderwerpen. Hij behoort tot één van de meest in het oog springende makers van zijn generatie. Zijn ambities zijn duidelijk: ‘Als ik voorstellingen maak, wil ik existentiële zaken beetpakken. Het lichaam is het vertrekpunt van mijn werk en mijn bewegingstaal is zowel aards als poëtisch.’ Schuitemaker was eerder in Theater Kikker te zien met The Fifteen Project I QUINTET (2012), I is an Other (2014) en While we strive (2015). Schuitemakers werk wordt van Amsterdam tot Hong Kong en van Dresden tot Montreal lovend door publiek en pers ontvangen.

©Sigel Eschkol

Het wachten wordt beloond bij Arno Schuitemaker.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ