I am a solo - HKU Acteursopleiding

di 13 oktober 2015

I am a solo

HKU Acteursopleiding

De beste afstudeersolo’s van de HKU acteeropleiding vormen nu tezamen een heus festival. Vier dagen lang een gevarieerd programma met portretten van jonge mensen die worstelen met zichzelf en hun ambities in het leven. Filosofische kwesties onder ogen proberen te komen en zo de zin van het bestaan willen ontrafelen. Of gewoon ten onder gaan aan zelfgecreëerde tragedies.

dinsdag 13 oktober: Jouman, Yorke en Isabelle
woensdag 14 oktober: Isabelle, Jouman en Annica
donderdag 15 oktober: Yorke, Annica en Isabelle
vrijdag 16 oktober: Annica, Yorke en Jouman
terug <

geweest
voorstellingsinformatie

Isabelle Houdtzagers | ‘Last night a cowboy saved my life’
Een ontroerend verhaal over een niet zo ontroerende jeugd. Een poging tot een American roadmovie die bol staat van symboliek, clichés en countrymuziek.

Annica Muller | This ain’t fucking Paris
Een solo over grootse dromen en idealen, terwijl je zelf niet eens de wereldproblematiek onder ogen durft te komen. Om vervolgens de hoofdrol te spelen in je zelfgecreëerde ieniemienie tragedie.

Jouman Fattal | Frida
‘Ik heb twee ongelukken in mijn leven gehad. Het eerste was het tramongeluk. De tweede was Diego. Diego was verreweg de ergste.’ Een beeldende voorstelling over de beroemde kunstenares Frida Kahlo.

Yorke Mulder-Bhangoo | Vergedacht
Een poging tot een gedachte is; iets waar men zich even van bewust is, een kleine elementaire bouwsteen, een zwaar bewaakt gebouw, een ruimte voor vertoning of een orgaan in je hoofd.

Als afstudeeropdracht moeten de acteurs van de acteursopleiding van de HKU een solo maken waarin ze zichzelf laten zien. Hierin kunnen ze eindelijk theater maken zoals ze zelf willen of dat gedroomde experiment aangaan. Theater Kikker selecteerde vier solo’s in een minifestival dat de ins en outs van de acteur als personage laat zien en vooral veel persoonlijke verhalen vertelt. Een blauwdruk van een afstuderende generatie.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ