How to build a universe - Davy Pieters / Theater Rotterdam

do 01 januari

How to build a universe

Davy Pieters / Theater Rotterdam

We leven in een wereld van schijnbaar totale controle en maakbaarheid. Onze technologie genereert algoritmes die inmiddels zelfs voorspellende kracht hebben. Toeval wordt zeldzaam. Het is in deze context dat Davy Pieters op zoek gaat naar inzichten die – tegen alle logica in – ons gecontroleerde wereldbeeld tóch op zijn kop kunnen zetten. Met andere woorden, is er nog ruimte voor een creativiteit waarvan de uitkomst niet vaststaat? Zijn er nog inzichten denkbaar die onze kijk op de wereld en ons leven radicaal veranderen? Of moeten we berusten in de controle die we zelf hebben gecreëerd? Met haar gestileerde handschrift, het gebruik van multimedia en opnieuw een soundtrack van Jimi Zoet is het Davy Pieters en haar acteurs toe te vertrouwen vragen als deze concreet en invoelbaar te maken op het toneel.
terug <

voorstellingsinformatie
website's
concept & regie
Davy Pieters
spel
Niels Kuiters, Mees Borgman, Ayrton Fraenk, Judith Hazeleger, Syoma Ekhart.
muziek
Jimi Zoet
compositie zang
Lisa Verbelen
Locatie
Grote Zaal
foto: Lonneke van der Palen

In de kenmerkende stijl van Pieters zijn de scènes even associatief als helder, even simpel als slim

Trouw

Davy Pieters (1988) onderzoekt in haar werk hoe de mens wordt beïnvloed door technologische ontwikkelingen en beeldcultuur. Dit vertaalt zij naar beeldende, filmische voorstellingen met fysieke performances. Na haar afstuderen maakte ze bij Frascati het bejubelde Truth About Kate (2014) en How Did I Die (2014). In 2016 maakte ze bij Theater Utrecht de locatievoorstelling Re-enactment of the Now voor Spring. Sinds 2017 is Pieters een van de makers binnen Theater Rotterdam. Daar produceerde ze vorig jaar The Unpleasant Surprise (2017).

Foto's: Jochem Jurgens

Het in sneltreinvaart doorlopen van de menselijke evolutie maakt How to build a Universe tot een ontroerende en vaak geestige performance

Theaterkrant
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ