How it Ends - Jelena Kostic

ma 11 mei

How it Ends

Jelena Kostic

Alle voorstellingen tot en met 1 juni gaan niet door. Heb je tickets dan ontvang je hierover bericht.

Vier dansers focussen ze zich, bereiden zich voor en sluiten zich mentaal af voor alles wat afleidt. Ze raken in ‘the zone’, totdat alle training, opoffering en pijn zich ontlaadt in een strijd. Wat blijft er over, na de winst of het verlies?

How It Ends zoomt in op de alles-of-niets mentaliteit waarmee we recht op ons doel afgaan. De focus en de tunnelvisie die de mens nodig heeft om een ongekende prestatie te leveren. In haar nieuwe dansvoorstelling gebruikt Jelena Kostić het lichaam als ultiem vertelinstrument in een doorleefde danstaal vol contrasten en emoties.
terug <

afgelast >
data & tijden
voorstellingsinformatie
Choreografie
Jelena Kostić
Dansers
Noëmi Wagner, Blazej Jasinski, Pauline De Laet en Anne Roeper
Componist
Dyane Donck
Met steun van
Gemeente Tilburg, Provincie Noord-Brabant, FPK, BNG Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21
Locatie
Grote Zaal
jelena_kostic
Nikola Kostic & Natasa Radosavjevic

De voorstelling is een ode aan de spelende mens.

Sinds ze in 2008 voor het eerst begon met het maken van theatrale dansvoorstellingen, bouwt Nederlands-Servische choreografe Jelena Kostić zorgvuldig aan een kritisch, sociaal-maatschappelijke geladen repertoire. Werkend met aangrijpende motieven zoals vervreemding en geborgenheid, kuddegedrag, uitsluiting en omarming, observeert Kostić menselijk gedrag in al zijn facetten. Haar dansers transformeren zich in filmische karakters, ondergedompeld in hun rol als acteurs. Op het podium ondergaan ze tegenstrijdige emoties, waarmee ze het publiek in hun strijd en uit hun comfort zone trekken. In Kostić eigen woorden: ‘In plaats van bewegingen en passen, geef ik mijn dansers personages.’

Eerder waren de voorstellingen Yell Penelope (2013) en A mood for deep longing (2014), The Bold, The Bound & The Brittle (2016) en (Un)bound (2018) in Theater Kikker te zien.

Nikola Kostic & Natasa Radosavjevic
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ