Hotel Informatie - Tg. Echo

do 01 januari

Hotel Informatie

Tg. Echo

Gemiddeld bestaat een ruitenwisserleven uit 150.000 wisbewegingen.
Als de haan in een groep kippen overlijdt, transformeert een van de hennen in een haan.


Zomaar wat feiten. Informatie die we tot ons kunnen nemen, opslaan in ons brein of zo snel mogelijk weer vergeten. Vroeger leerden we feiten op school of uit de encyclopedie. In het huidige digitale tijdperk slaat de informatie ons overal om de oren. Wat doet deze overdaad aan informatie met ons? Hotel Informatie is een absurde klucht over de relatie tussen mens en informatie. In een oneindig groot hotel lopen gasten in en uit. Figuren zoals een graaf, een staljongen, een oude weduwe en een bankier. De gasten dienen informatie tot zich te nemen en te verspreiden. Soms zinnige, soms foutieve of geheime. Misverstanden zijn aan de orde van de dag en de ingewikkelde plot loopt steeds verder uit de hand.

EXTRA op di: Infobesitas-avond
voorprogramma: 19u15-20u00
aanvang voorstelling: 20u00-22u00
naprogramma 22u00-22u30

Hotel Informatie van Toneelgroep Echo gaat over de overvloed aan informatie waar we elke dag aan blootgesteld worden. Tijdens deze Infobesitas-avond is er voor en na de voorstelling een (gratis) interactief programma om hier dieper op in te gaan. Voorafgaand aan de voorstelling is neuropsycholoog en schrijver van het populaire boek ‘Zo werkt aandacht’ Stefan van der Stigchel  (Universiteit Utrecht) te gast. Hij neemt ons mee in ons brein: hoe verwerken wij informatie, en wat doet dat met onze aandacht? Vervolgens bezoeken we de voorstelling, waarna we alle verkregen informatie in een ludiek nagesprek gaan proberen te verwerken. Met behulp van Stefan en de actrices van Echo bespreken we hoe de voorstelling onze aandacht heeft gestuurd, en welke informatie wel en niet is blijven hangen.
terug <

voorstellingsinformatie
website
tekst
Erik Bindervoet
regie
Roeland Hofman
spel
Anna Schoen, Lotte Dunselman, Ellen Goemans, Ella Kamerbeek en Joep Hendrickx
Locatie
Grote Zaal
Fotograaf: Sanne Peper

Dat is het thema van Hotel Informatie: de door geen brekers te stoppen vloedgolven aan info. tgECHO, gesticht en geleid door de actrices Lotte Dunselman en Anna Schoen, heeft uit die golven de uitzinnigste voorstelling van het jaar gevist. Die uitzinnigheid pakt ongelofelijk grappig uit.

Dagblad van het Noorden -

Hotel Informatie (geschreven door Erik Bindervoet) gaat niet zozeer over de overdaad aan informatie waarmee de moderne mens het te stellen heeft, maar ís een overdaad aan informatie. Dat is de grap.

Volkskrant -

tgECHO bestaat uit het actriceduo; Lotte Dunselman en Anna Schoen. Dunselman (1979) en Schoen (1979) studeerden beiden in 2004 af aan de Arnhemse Toneelschool ArtEZ. Ze komen voort uit de zogenaamde Arnhemse traditie waarbij de acteurs niet alleen spelen, maar ook zelf voorstellingen maken. Hun spel is fysiek, persoonlijk en rauw. tgECHO heeft een eigen plek in het Nederlandse theaterlandschap weten te veroveren met beeldend, fysiek, nieuw-Nederlands teksttheater waarin vorm een grote rol speelt. Afgelopen seizoenen was tgEcho te zien in Theater Kikker met de voorstellingen Tussentijd (2012), Columbina (in samenwerking met De gemeenschap in 2013), Stel je bent een koe (2014), Botten (2015) en Burgerlijke Schemering (2017).

Fotograaf: Sanne Peper
 • kompagnie kistemaker
  >

  Missie Márquez - Op weg naar het einde (delen 10,11 en 12) - Kompagnie Kistemaker

  theater

  Missie Márquez - Op weg naar het einde (delen 10,11 en 12) - Kompagnie Kistemaker

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ