Homemade - Doodpaard / Toneelhuis

  vr 04 t/m za 05 februari

  Homemade

  Doodpaard / Toneelhuis

  Een humoristische, poëtische en beeldende ode aan het samenwerken.

  Homemade is, na het succesvolle De verse tijd, de tweede samenwerking tussen Kuno Bakker (Dood Paard) en Mokhallad Rasem (Toneelhuis, Antwerpen). Waar in De verse tijd twee mannen elkaar ontmoetten en een vriendschap opbouwden, bouwen ze in Homemade verder – dit keer aan een plek waar ze samen kunnen wonen, waar ze zich beiden thuis voelen. Het wordt tijd om te handelen.

  Twee mannen.
  Ze willen een huis bouwen.
  Ze verzamelen bouwmateriaal om een constructie te maken waar ze zich thuis voelen.
  Waar ze beschermd zullen zitten tegen de buitenwereld.
  Een aantrekkelijk huis ook, waar ze graag naar binnen gaan.
  Ze doen dat samen.
  Maar aan welke voorwaarden moet dat huis voldoen?
  Hoe maken ze iets waar ze allebei gelukkig van worden?
  Iets dat beantwoordt aan hun noden op het vlak van schoonheid, veiligheid, geborgenheid.
  Waar komen de ramen, bijvoorbeeld? Hoeveel ramen trouwens?
  En wat als het huis vol zit? Zetten ze dan tenten in de tuin?
  Komt er iets aan de muur te hangen? Welke kleur krijgen de muren? Gewoon gebroken wit, of durven ze ook de fellere kleuren aan?
  Maar de grootste vraag is: hoe worden ze het eens?

  De verse tijd en Homemade maken deel uit van een trilogie die in april 2022 wordt afgerond met de voorstelling Looking for habibi (ook te zien in Theater Kikker).
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Concept, tekst en spel
  Kuno Bakker en Mokhallad Rasem
  Video
  Kuno Bakker en Mokhallad Rasem
  Lichtontwerp
  Iwan Van Vlierberghe
  Techniek
  Iwan Van Vlierberghe, Michael Yallop, Ramses van den Hurk, Barbara De Wit
  Locatie
  Grote Zaal
  homemade_dood_paard
  Kurt Van Den Elst

  Zo toont Homemade op subtiele en geestige wijze hoe moeilijk het is om écht samen te leven. Het proces van ruimte maken voor de ander gaat trager dan de personages graag zouden willen: de vlucht naar voren van het samenwonen levert irritatie en onbegrip op, hoezeer ze die ook naar het publiek proberen te relativeren. Pas als het experiment is gestaakt, ontstaat er ruimte om naar de ander te luisteren, wat prachtige gesprekken oplevert over wat het betekent om je ergens thuis te voelen.

  Marijn Lems in NRC Handelsblad -

  Pas na de oorspronkelijke poging, hebben ze in elkaar een thuis gevonden – geen puntdak of plat dak, klei noch hout, maar in onderlinge verbondenheid, een plek waarin ze ook daadwerkelijk elkaars taal spreken. Heel mooi.

  Sander Janssens in Theaterkrant

  Kuno Bakker is samen met Manja Topper kernlid van Dood Paard dat in de afgelopen decennia een indrukwekkend oeuvre opbouwde, zowel van wervelende ensceneringen van klassiekers als van gloednieuwe teksten. Dood Paard is steevast te zien in Theater Kikker.

  Mokhallad Rasem (1981) is acteur en regisseur, geboren en opgeleid in Bagdad. De oorlog in Irak gaf zijn leven een andere wending en sinds 2005 woont en werkt hij in België. Sinds 1 januari 2013 is hij als maker verbonden aan het Toneelhuis in Antwerpen, waar hij sindsdien tekende voor een groot aantal producties, veelal in samenwerking met collega-makers uit zeer uiteenlopende windstreken.

  Kurt Van Den Elst
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ