Hollandse Luchten II: Pandgenoten - Hollandse Luchten II: Pandgenoten

do 01 januari

Hollandse Luchten II: Pandgenoten

Hollandse Luchten II: Pandgenoten

Theatermaker Sadettin Kirmiziyüz onderzoekt hoe Nederlanders samenleven. Samen met actrice Saar Vandenberghe, met wie hij samenleeft, duikt hij in het oerwoud van de Nederlandse woonbeleid. Sadettin, Saar en hun pasgeboren zoontje zijn gedwongen hun appartement te verlaten. Ze starten de zoektocht naar een betaalbaar dak boven het hoofd. Een woonwagen in het zuiden, een omgebouwde boerderij in het noorden of een rijtjeshuis in een Vinexwijk in de polder? Hun zoektocht combineren ze met gesprekken met met huurders, sociologen, architecten, hypotheekadviseurs, corporatiedirecteuren en die hard krakers. Kirmiziyüz neemt je mee op een wonderlijke en verbazingwekkende reis door een oer-Hollandse wereld.

Onderzoeksjournalist Alexandra van Houcke verdiepte zich voor Pandgenoten in de wereld van het wonen in Nederland. Lees haar ervaringen.
terug <

voorstellingsinformatie
websites
 
tekst en spel:
Sadettin Kirmiziyüz & Saar Vandenberghe
 
muziek en spel:
Kaspar Schellingerhout

Sadettin Kirmiziyüz tekent voor theater met een persoonlijke inslag. Hij verhaalde van zijn reis naar Turkije met zijn moeder (Avondland), hij belichtte de pelgrimstocht naar Mekka die hij samen met zijn vader maakte en herbeleefde in Somedaymyprincewill.com de bruiloft van zijn zus. Vorig jaar startte hij de serie Hollandse Luchten over het leven in Nederland. Met Marjolijn van Heemstra maakte hij de eerste aflevering (Jeremia) over het (veronderstelde) rechtsextremisme in ons land. In 2013 ontving Kirmiziyüz de BNG Prijs voor Nieuwe Theatermakers.

foto: Joost de Haas

terug naar boven Λ