Que Sera Sera/Hitchcock Truffaut Cavett Godard/Pour Qui Pour Quoi - tg STAN

  do 31 oktober

  Que Sera Sera/Hitchcock Truffaut Cavett Godard/Pour Qui Pour Quoi

  tg STAN

  Waar komen film en theater elkaar tegen? Waar botsen ze en waar versterken ze elkaar? Theatermakers Damiaan De Schrijver, Bert Haelvoet (STAN) en Matthias de Koning (Discordia) begeven zich in het domein van de film. Divers bronmateriaal zoals interviews die Alfred Hitchcock gaf aan onder meer François Truffaut en Jean-Luc Godard vormt het vertrekpunt van de voorstelling.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  van
  Bert Haelvoet, Damiaan De Schrijver en Matthias de Koning
  met
  Bert Haelvoet en Damiaan De Schrijver
  tekst naar o.a.
  Le Cinéma selon Alfred Hitchcock van François Truffaut
  Locatie
  Grote Zaal
  hitchcock
  Tim Wouters
  TIJDLIJN
  Avatar
  vx

  Het is de ongepolijste oprechtheid die het werk van tg STAN, ook in hun ode aan Hitchcock en Truffaut, na dertig jaar nog steeds zo krachtig maakt.

  Que Sera Sera is doorzeefd met een heerlijke klunzigheid. Het publiek zit al in de eerste scène te schaterlachen. En dan moet het echte stuk nog beginnen.

  De Schrijver en Haelvoet etaleren volop hun metier, onder meer in improvisaties op onvoorziene omstandigheden. Met veel humor houden ze het publiek bij de les

  De Standaard

  STAN is een toneelspelersgezelschap uit Vlaanderen en sinds jaar en dag vaste gast in Theater Kikker. In 1989 studeerden Jolente De Keersmaeker, Sara De Roo, Damiaan De Schrijver en Frank Vercruyssen samen af aan de toneelafdeling van het Antwerps Conservatorium en vormen sindsdien  STAN. Ze werken daar samen met onder andere Matthias de Koning van Maatschappij Discordia. STAN maakt internationaal furore met voorstellingen waarin intelligentie hand in hand gaat met tomeloos spelplezier. Wereldrepertoire gaan ze met dezelfde energie te lijf als zogenaamde ‘eigen creaties’. STAN koestert een rotsvast geloof in de ‘levende’ kracht van theater: de voorstelling is geen reproductie van een aangeleerd iets, maar wordt elke avond opnieuw gecreëerd, samen met het publiek. Een STAN-voorstelling is daarom geen voltooid product, maar eerder een uitnodiging tot dialoog. Afgelopen seizoen was het gezelschap te zien met Eg er vinden van Jon Fosse. En eerder met My dinner with André (een samenwerking met Cie de Koe), Wat/Nu en Na de repetitie.

  Tim Wouters
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ