Hin und her - ’t Barre Land / Tijdelijke Samenscholing

vr 28 t/m za 29 september

Hin und her

’t Barre Land / Tijdelijke Samenscholing

De gezelschappen 't Barre land en Tijdelijke Samenscholing bundelen hun krachten met de onafhankelijke toneelspelers Phi Nguyen, Yorke Mulder-Bhangoo en Sarah Jonker. Samen spelen zij, voor het eerst in Nederland, de politieke klucht Hin und her van de Oostenrijks-Hongaarse schrijver Ödön von Horvath. Dit volksstuk - met zang - toont op een hilarische manier de uitzichtloze en absurde positie van de staatloze; de parallellen tussen het moment van schrijven (1933) en nu zijn schrikbarend groot.
terug <

koop tickets >
data & tijden
voorstellingsinformatie
website
door
Michiel Bakker, Vincent van den Berg, Margijn Bosch, Carole van Ditzhuyzen, Sarah Jonker, Yorke Mulder-Bhangoo, Phi Nguyen, Czeslaw de Wijs
muziek
Stan Vreeken
Locatie
Grote Zaal

De voorstelling speelt zich af tussen de twee grensposten van de landen X en Y, beide beveiligd door plichtsbewuste grensbewakers. Over de houten brug die de twee grenzen met elkaar verbindt, pendelt Ferdinand Havlicek heen en weer. Ferdinand is een ‘niemand’. Het ene land is hij uitgezet en het andere land mag hij niet in, omdat daar zijn staatsburgerschap verlopen is. Havlicek raakt in zijn thuisloze bestaan diep verstrikt in politieke intriges, illegale smokkelpraktijken en klassieke liefdesgeschiedenissen.

In de jaren sinds zijn oprichting in 1990 heeft ’t Barre Land talloze bijzondere voorstellingen gemaakt, veelal op basis van weerbarstige, soms vergeten toneelklassiekers uit een meer of minder ver verleden. Tot 2012 was de thuisbasis Utrecht, sindsdien werkt het gezelschap vanuit Amsterdam. De werkwijze is collectief: de leden van ’t Barre Land tekenen voor spel, regie, decor en (vertaling van) tekst. Ook Tijdelijke Samenscholing is een collectief werkend gezelschap. Hun werk is veelvuldig in Theater Kikker te zien. November aanstaande komen ze terug met de muziektheatervoorstelling De dood – een gebruiksaanwijzing.


terug naar boven Λ